NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Duurzaamheid is geen buzzword maar een manier van leven
Piet Vanhuyse

Duurzaamheid is geen buzzword maar een manier van leven

Minimale milieu-impact, circulariteit, lage ecologische voetafdruk, klimaatneutraliteit. Deze termen zie je overal opduiken, zeker in onze branche. Met reden, want hout is een extreem kostbare grondstof. Zowel de bossen waarin ons hout groeit als alles wat we met dit prachtige natuurproduct realiseren, moeten we met het grootste respect behandelen. En dit vanuit een sterke intrinsieke motivatie. 

Die motivatie wordt gevoed door de verschillende voordelen van hout. De populariteit ervan blijft toenemen. Enerzijds vanuit milieuoverwegingen, want hout slaat koolstof op waardoor het een waardevol product is. Anderzijds heeft hout een positieve impact op ons mentale welzijn. Daarom is het onze missie om prachtige decoratieve oplossingen te realiseren voor elk interieur. Onze slogan ‘To create a world full of favourite places’ gaat over het beschermen van onze natuur en het investeren in het welzijn van de mens, op het werk en in zijn interieur.

Duurzaamheid staat centraal in al onze activiteiten. Als een toegewijd familiebedrijf richten we bij Decospan volop onze blik op de toekomst, in het belang van de komende generaties en van het milieu. In ons eerste duurzaamheidsrapport stellen we ambitieuze maar realistische doelstellingen: groen tegen 2025, klimaatneutraal tegen 2030 en netto positief tegen 2040. Door deze concrete acties maken we daadwerkelijk het verschil. 

We stippelden een heldere roadmap uit voor dit grootse traject, die ieder van ons aansprakelijk houdt voor het behalen van de doelen. We vertrekken hierbij vanuit drie pijlers: Sustainable Forests voor het vormen van gezonde bossen die groeien in omvang en diversiteit, A Healthy Workplace waarbij we een positieve omgeving cultiveren waar mensen zich goed voelen en kunnen groeien, en Beautiful Interiors om superieure, duurzame decoratieve oplossingen voor elk interieur te creëren. Deze uitdaging gaan we tegelijk met het beleid aan en samen met al onze medewerkers en diverse stakeholders, die duurzaamheid net als ons hoog in het vaandel dragen. Want streven naar een volledig circulaire, klimaatneutrale waardeketen vergt een collectieve inspanning.

Ik eindig mijn pleidooi daarom graag met enkele handvaten voor een gedragen duurzaamheidsstrategie binnen je bedrijf.

  • Zet duidelijke doelstellingen en volg ze op.
  • Investeer in het juiste framework en de juiste mensen zodat je aanpak breed gedragen wordt in de organisatie en het topic top of mind blijft.
  • Elke actie, hoe klein ook, is waardevol. Iedere stap in de juiste richting telt. 
  • Treed in gesprek met klanten, leveranciers en andere partners, en zie communicatie als een tweerichtingsproces.
  • Duurzaamheid is geen bijzaak. Als je het goed wil doen, moet het in de kern van je bedrijfsstrategie aanwezig zijn.

Piet Vanhuyse
Business Unit Director – Veneer Products bij Decopan

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details