NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Drie handige innovaties tijdens actiemaand oktober
Professionals kwamen alles te weten over het bedrijf.

Drie handige innovaties tijdens actiemaand oktober

De hele oktobermaand waren er promoties te scoren en nieuwigheden te ontdekken bij DB&S Machines in Hooglede. De Innovatiedagen, op 27 en 28 oktober, waren het hoogtepunt van deze uitgebreide ‘opendeurdagen’. De eerste editie was alvast een succes en een vervolg lijkt verzekerd. “We bekijken nog in welke formule precies en met welke frequentie”, zegt salesdirecteur Wouter Van Berlamont.

DB&S Machines vierde vorig jaar zijn 25ste verjaardag. Het coronavirus gooide roet in het eten, maar uitstel is geen afstel. Om de schade in te halen, organiseerde de specialist in houtbewerkingsmachines geen opendeurweekend of -week, maar meteen een volledige maand. “Al is het bij DB&S eigenlijk elke dag opendeurdag”, benadrukt Wouter Van Berlamont. “Klanten kunnen tijdens de openingsuren altijd bij ons terecht. In de uitgebreide showroom staan alle machines demoklaar. Zo ervaart de vakman zelf hoe gemakkelijk, intuïtief en precies hij of zij met deze machines kan werken. Tijdens deze oktobermaand lanceerden we wel drie specifieke nieuwigheden. Het zijn stuk voor stuk technische snufjes die het dagelijkse werk in de schrijnwerkerij eenvoudiger maken.”

De eerste Innovatiedagen waren alvast een succes.

Innovatiedagen voor de professional

De eerste Innovatiedagen betekenden meteen ook de eerste editie van Prowood waar DB&S Machines voor past. “We toonden er elke drie jaar onze machines aan een breed bezoekerspubliek. Omdat we erop staan om klanten echt met de vingers aan de knoppen te zetten, vroeg dat telkens een grote verhuis. We waren een week bezig met het transport en de installatie van onze machines. We beslisten dat het efficiënter was om onze klanten naar onze eigen showroom uit te nodigen. Tijdens de Innovatiedagen bundelden we heel wat activiteiten voor de professional. Het was tegelijk de ideale manier om onze waardevolle nieuwigheden te ontdekken”, aldus Van Berlamont.

De Gluebox is een van die nieuwkomers. Waar traditionele kantenlijmers in een industriële omgeving best efficiënt zijn, is het in kmo-omgevingen of kleinere ateliers al snel een gedoe om de lijmpot telkens te reinigen na een beperkte lijmklus. Met de Gluebox werk je met lijm op rol. Het systeem versmelt precies het benodigde volume aan PUR-lijm en na je opdracht berg je de lijmrol gewoon simpelweg terug op, voor de volgende toepassing. “Bij elk van de nieuwigheden zijn we vertrokken van actuele uitdagingen waar de vakman mee te kampen heeft. Op deze vragen bieden we met deze tools concrete antwoorden”, licht de salesdirecteur toe. “De gemene deler van alle drie de innovaties: de veiligheid verhogen en bestaande technologieën toegankelijker maken voor kleine volumes.”

Gebruiksvriendelijke innovaties in de praktijk.

Totaalaanbod voor het schrijnwerkatelier

Voor elke klant zoekt DB&S Machines mee naar de beste totaaloplossing. Dat gaat van een specifieke machine tot een optimalisatie
van de volledige workflow. Ook daar vormen pijnpunten op productievlak de stevige basis. “De machine is nooit een doel op zich, wel een middel om vlot naar doelen toe te werken. Bovendien hebben we een e-shop voor gereedschappen, techniekers voor onderhouden en herstellingen, en met DB&S Renting hebben we zelfs een eigen financieringsformule in het aanbod.” In de eigen dagelijkse bedrijfsvoering toont DB&S dezelfde zin voor innovatie als zijn sterke machinemerken. Zo vormt AR-technologie een belangrijke troef in het delen van kennis tussen techniekers met een nog betere en snellere service voor de vakman als rechtstreeks resultaat.

Wouter Van Berlamont ziet de Innovatiedagen alvast graag terugkeren op de planning. “We geloven in de meerwaarde van nieuwe technologieën en zijn ervan overtuigd dat we op dit vlak kunnen blijven pionieren. De Innovatiedagen zijn dan ideaal om onze vooruitgang te delen met onze klanten. Wanneer en hoe we dit in de toekomst precies organiseren, moeten we nog verder bekijken. Dat er een vervolg komt van dit succesvolle evenement, is wel al zeker.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details