Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Sectornieuws

Doorgedreven innovatie in afwerkingsproducten voor hout

CIRANOVA_academy_building-03645 kopiëren

Tekst | Anastasia Verleysen

Beeld | Ciranova

14 april 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

In september 2020 opende Ciranova een gloednieuw kantoor- en onderzoeksgebouw dat de waarden van het bedrijf en haar producten uitdraagt: Ciranova Academy. Het bedrijf uit Roeselare is al meer dan tachtig jaar gespecialiseerd in duurzame afwerkings- en onderhoudsproducten voor binnen- en buitenhout. Een rijke expertise die zich weerspiegelt doorheen het hele bedrijf.

Het Ciranova Plus-gamma: duurzame, zero gloss producten voor vloerbehandeling.

Ciranova kende de afgelopen jaren een stevige groei. Om deze groei op te vangen, bouwden ze op 500 meter van hun productiesite een nieuw gebouw met kantoren, vergaderruimtes, showroom en labo’s. En daarvoor hanteerden ze een zeer duidelijke visie. “Ciranova hecht veel belang aan research en dat merk je doorheen het hele gebouw”, zegt marketingmanager David Verrue. “De strakke, cleane, witte look van onze Ciranova Academy is redelijk uniek in onze sector, maar benadrukt hoeveel belang we hechten aan wetenschappelijk en chemisch onderzoek bij de ontwikkeling van onze producten. Zo wandel je binnen en lokken grote ramen je blik meteen naar onze labo’s waar je de laboranten ook echt aan het werk ziet. Research staat hier zonder twijfel centraal.”

In Ciranova Academy vind je zowel een R&D Lab, als een Application Lab. Waar de ontwikkeling van nieuwe producten plaats vindt in het R&D Lab, leren klanten de mogelijkheden van die producten kennen in het Application Lab. “Hier nodigen we meubelmakers, plaatsers van parket en houten vloeren, interieurbouwers en industriële parketfabrikanten uit. We hebben alle nodige machines staan om elke industriële situatie na te bootsen en zo de kracht van onze producten te illustreren”, licht David toe. Ciranova ontwikkelt en produceert chemische producten voor houtbehandeling. En ook al is er niet veel met hout gewerkt in het gebouw, de link moest er wel zijn. Onder meer in de showroom, maar ook in de witte berken die buiten aangeplant zijn. “Daarnaast is ook duurzaamheid belangrijk in ons ontwikkelingsproces en in de groei van het bedrijf. In onze producten tonen we dat aan de hand van biobased producten, in ons gebouw met een energiezuinige warmtepomp en een groendak.”

Klanten krijgen in het Application Lab een presentatie van hoe de producten van Ciranova werken.

Onzichtbare vloerbehandeling

Een jaar geleden lanceerde Ciranova haar Plus-gamma. Deze duurzame, zero gloss producten voor vloerbehandeling zijn een schot in de roos. Ze bestaan voor minstens 35 procent uit biobased grondstoffen waardoor ze niet alleen ecologisch zijn, maar ook de gezondheid niet schaden. De Plus-reeks bestaat uit drie producten: Oculto Plus, Ecofix Plus en Woodlook Plus. Stuk voor stuk garanderen ze een ultramatte afwerking met aandacht voor de natuurlijke look van je houten vloer.

“Biobased wil overigens niet zeggen dat er wordt ingeboet aan de prestaties van deze afwerkingsproducten. Integendeel”, zegt David Verrue. “Ze hebben een uitstekende vloei, zijn eenvoudig aan te brengen zonder overlappingen, verkleuren niet en maken het oppervlak zeer kras- en vlekbestendig. Ecologisch en efficiënt.”

R&D neemt bij Ciranova een prominente plaats in en dat deelt Ciranova graag met haar klanten.

Ook de Hardwaxoil Titan is een innovatieve en transparante olie die het zeer goed doet. Je werkt er zowel parket en houten vloeren als houten meubels mee af. “Het grote voordeel hier is dat je het oppervlak niet eerst hoeft in te boenen. De olie is speciaal ontwikkeld zodat je hem gewoon met de rol kan aanbrengen en laten drogen. Dat werkt sneller en biedt het hout ook een extra bescherming”, zegt David. Deze olie is beschikbaar in drie glansgraden: matt, silk en satin.

Zodra het weer mag, hoopt Ciranova haar klanten opnieuw te ontvangen in Ciranova Academy. David: “Het hele gebouw staat ten dienste van onze producten en van onze klanten. We hopen hen snel te mogen uitnodigen voor nieuwe opleidingen en demonstraties en zo het volledige potentieel van Ciranova Academy te benutten.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details