NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Deze editie van Prowood was volgens de organisatoren veruit een van de beste ooit
Prowood was opnieuw het trefpunt voor al wie in de houtverwerkende industrie actief is.

Deze editie van Prowood was volgens de organisatoren veruit een van de beste ooit

Exposanten en bezoekers hadden er echt zin in

In de voorbije edities van Interieurbouw & Schrijnwerk blikten we samen met Olivier Claesens en zijn team van Claever Associates vol verwachting vooruit op de zevende editie van Prowood. Ik heb zelf al verschillende edities van de technologisch houtvakbeurs bijgewoond, maar deze keer was ik echt onder de indruk van de drukte op standen en in gangen en vooral ook van het enthousiasme van iedereen – exposant en bezoeker. In Vlaanderen durven we dan zeggen: “Het was er boenk op, vanaf dag één.” Uiteindelijk klokte de beurs af op 15.659 bezoekers, waaronder minder studenten dan op vorige edities, maar wel meer vaklui en internationale bezoekers. Voor de organisatoren, maar ook volgens veel exposanten was dit veruit de beste editie ooit.

De machinebouwers zetten hun beste beentje voor. Ze toonden en demonstreerden hun innovatieve oplossingen aan heel wat geïnteresseerde bezoekers.

Druk, drukker, drukst

Maandenlange vrees voor een uitstel of zelf afgelasting van deze editie van Prowood hadden dan toch plaats gemaakt voor blije gezichten bij de organisatie en de adviesraad toen ze eindelijk het licht op groen kregen om hun vakbeurs als een ‘echt’ event met fysiek contact te laten doorgaan. Hier en daar was er nog wat terughoudendheid en twijfel bij enkele vaste deelnemers, maar grotendeels kozen ze toch voor een deelname. Er kwamen zelfs exposanten terug, die er al enkele edities niet meer bij waren. Er werd finaal afgeklokt op 183 exposanten in de hallen 1, 2 en 4 van Flanders Expo.

Bezoekers konden er de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van houtproducten, machines, gereedschappen en materialen ontdekken.

Uiteraard ben je dan als organisator en exposant nog niet zeker dat er veel volk over de vloer komt en dat dan ook nog eens bezoekers met projecten zijn. De registratie liet ook op dat vlak het beste vermoeden. Alle twijfels waren gelukkig onterecht, want vanaf dag één was er een aangename drukte op standen en in gangen.

En dat bleef ook zo tot de beurs na vijf dagen haar deuren sloot met een totaal van 15.659 bezoekers. Bij welke standhouder je ook polste, het was er druk: 3D-SWOOD Benelux, Alsibois, Arlu, Blum, Bouttens, Ciranova, Cras, DDD Technics, De Coene Products, Decospan, De Somer, Du Pont, Egger Benelux, EOC Group, Festool, Flanders Colors, Gesibois-abc, Haco, Häfele, Hawa, Hettich, Lamello, Lamett, Lecot, Limoco, Merlier Slijperij, Noblesse Benelux, Ohra Regalanlagen GmbH, Ostermann Belux, Polylak, Rehau, Rogiers-Vanpoucke, Soprema, Soudal, Topsolid Belgium, Triplaco-Beveka, Van Hoecke, Van Opstal, Vanca, Vanrobays, Vlecad, Xinnix, … Het was in veel gevallen continu zo druk, dat ze amper tijd hadden om op te kijken of een babbeltje te slaan. Bovendien waren ze uitermate tevreden over de kwaliteit van de bezoekers en dat is eigenlijk nog veel belangrijker.

Niets dan geïnteresseerde bezoekers en lachende gezichten op Prowood.

Ook tevredenheid bij de parketsector

Niet alleen de innovatieve oplossingen van de exposanten vielen in de smaak bij de vele bezoekers, ook het randprogramma was een schot in de roos. Alle seminaries en lezingen, de permanente demonstraties in houtdraaien en –snijden, de plaatsing en afwerking van parket en de restauratie van historische parketvloeren werden één voor één druk bijgewoond. Ook bij de parketsector, die voor het eerst haar wagentje aan de solide Prowood-trein kon hangen, zagen we veel lachende gezichten.

Er waait een positieve wind door de houtindustrie. De vraag naar machines, producten en materialen blijft toenemen. Die schwung was duidelijk te zien tijdens Prowood en blijft ook na de beurs intact. De resultaten zijn vaak op heel korte termijn zichtbaar. Verschillende deelnemers bevestigden ons dat in de weken na de beurs verschillende leads al tot concrete projecten geleid hebben. Ook al ligt deze zevende editie van de vakbeurs nog fris in het geheugen, de organisatoren blikken al vooruit naar de toekomst. De volgende editie van Prowood staat van 20 tot 24 oktober 2024 op de agenda. Volgend jaar krijgen de specialisten uit de houtindustrie al een volgend platform met HoutPro+ in Den Bosch (1 – 4 november 2022). 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details