NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Derde generatie neemt bedrijfsleiding Rogiers over
Michiel Vandaele: “We koesteren onze rijke erfenis van vakmanschap en de prestaties van onze voorgangers.”

Derde generatie neemt bedrijfsleiding Rogiers over

Machinespecialist Rogiers uit Waregem is in volle transitie. Het bedrijf maakt zich op voor een nieuwe generatiewissel. Enkele (aangetrouwde) kleinkinderen en een jarenlange medewerker nemen voortaan het roer over. Ze bouwen verder op een sterk verleden en smeden grootse plannen voor de ambitieuze toekomst van het bedrijf. Al blijven ze stevig met beide voeten op de grond, ook dat kregen ze van kleins af mee.

Het verhaal van Rogiers begint zowat zeventig jaar geleden. In 1956 legden George en Denise Rogiers zich toe op het opkopen, herstellen en opnieuw verkopen van tweedehandsmachines. “Als tienjarige jongen mocht ik met papa mee naar Italië om de fabriek te bezoeken die wij wilden vertegenwoordigen”, vertelt Philippe Rogiers, zoon van de oprichter. “Voor mij ging een onbekende wereld open, maar mijn vader was het schoolvoorbeeld van een echte ondernemer. Zo ontwikkelde hij een volledig nieuw concept voor de constructie van schuurmachines.”

De nieuwe generatie begroet dit nieuwe tijdperk met vastberadenheid en vol enthousiasme.

Onmisbare schakel in de sector

Na verloop van tijd verdween de verkoop van tweedehandsmachines naar de achtergrond. Rogiers legde zich vanaf dan meer toe op het verdelen van nieuwe machines. Met een onwrikbare focus op kwaliteit, toewijding en vooruitgang vestigde het bedrijf zich als een vooraanstaande distributeur van hoogwaardige machines, met een specifieke expertise in industriële toepassingen. Onder leiding van zonen Geert en Philippe Rogiers werd de zaak in 2014 exclusief verdeler van SCM in België. Deze unieke distributierechten brachten een keerpunt in de evolutie van de onderneming teweeg en positioneerden Rogiers als onmisbare schakel in de sector. Dat vergde weliswaar de nodige investeringen voor de toekomst en in de organisatie.

Traditie verzoenen met innovatie

De specialist in verkoop, levering, installatie en onderhoud van alle klassieke tot CNC-gestuurde machines en totaalprojecten groeide intussen uit tot een team van bijna zestig getalenteerde professionals. Om zo’n succesvol bedrijf duurzaam en kwalitatief te blijven leiden, voelde de organisatie dat een nieuwe generatiewissel zich opdrong. Sinds 2024 staan vier nieuwe personen in voor de bedrijfsleiding: Philippes schoonzonen Kristof Dejans en Michiel Vandaele fungeren respectievelijk als operationeel directeur en strategisch directeur, kleinzoon van de founders Laurent Rogiers en voormalig algemeen directeur Piet Vanhoutte als verkoopdirectie. Het uitgebreide takenpakket wordt zo gedragen door vier gemotiveerde krachten met een jarenlange expertise.

“We nemen vastbesloten de fakkel van de vorige generatie over”, aldus Michiel Vandaele. “Hoewel we onze pijlen volop op een ambitieuze toekomst richten, koesteren we onze rijke erfenis van vakmanschap en de prestaties van onze voorgangers. Met een vernieuwde visie en eindeloze passie gaan we samen vooruit.”

Het verhaal van Rogiers begint zowat zeventig jaar geleden, bij George en Denise Rogiers.

Duurzame partnerschappen

Rogiers blijft groeien, net als zijn projecten. De ondernemers zien expansie als een volgende stap om het bedrijf nog sterker in de markt te positioneren, zowel in eigen land als voorbij de Belgische grenzen. “We brengen Rogiers naar nieuwe hoogten door innovatie en technologische vooruitgang”, vult Laurent aan. “Bovendien streven we naar duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid in alles wat we doen. Wat resoluut onveranderd blijft, is onze focus op de klant. In elke oplossing die we aanbieden, stellen we zijn behoeften centraal.”

Rogiers streeft naar duurzame partnerschappen met zijn cliënteel. Dat doet het bedrijf door een adviserende rol te spelen, meer dan een verkooprelatie aan te gaan. Geert Rogiers: “Door onze jarenlange samenwerking met klanten verwerven we een heel goed inzicht in hun manier van werken. Op basis van die kennis reiken we tailormade oplossingen aan gebaseerd op hun behoeften. Ieder heeft zijn eigenheid en finesse. Die vertalen wij naar de perfecte combinaties van fysieke producten en machines, maar even goed in een dienstverlening op maat.”

Rogiers blijft groeien, net als zijn projecten, maar wat resoluut onveranderd blijft, is zijn focus op de klant.

Klaar voor de toekomst

Oprichtser Denise blijft achter de schermen het reilen en zeilen van haar geesteskind opvolgen. Ze is dan ook trots op het imperium dat zij, George en hun nakomelingen uitbouwden. “Mijn kinderen hebben het goed gedaan en ik ben ervan overtuigd dat de kleinkinderen dat ook zullen doen.” De nieuwe generatie begroet dit nieuwe tijdperk met vastberadenheid en vol enthousiasme. Op naar de toekomst.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details