NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Decoratieve, hydrofobe en superlichte oplossing
De vochtbestendige, lichte Aqualite-plaat past uitstekend in sanitaire ruimtes.

Decoratieve, hydrofobe en superlichte oplossing

Ideaal voor sanitaire ruimtes, keukens, liften en zelfs cleanrooms. Maak kennis met het nieuwe Aqualite-concept van Triplaco-Beveka. Een paneel met een composietkern die watervast verlijmd wordt met een HPL of acryldecor naar keuze.

Triplaco-Beveka is gespecialiseerd in de productie en distributie van hoogwaardig decoratief en functioneel plaatmateriaal voor interieur- en exterieurafwerking. Voor zowel grote als kleine projecten. Het bedrijf is exclusief verdeler van Abet Laminati, Senosan, Kaindl, Viroc, Alvic en Aqualite.

De Aqualite-panelen zijn eenvoudig te verwerken zoals hout, zonder extra gereedschap.

Een van de grootste troeven van Aqualite is de veelzijdigheid van het materiaal. Zowel qua keuze van decor als toepassing. Bovendien zijn de Aqualite-panelen thermisch en akoestisch isolerend, uiterst duurzaam, 100 procent recycleerbaar en formaldehydevrij. Op de werf is de plaat van minder dan 1 centimeter dik makkelijk hanteerbaar door één persoon. Met een standaard houtbewerkingsmachines kan je dit paneel eenvoudig zagen, frezen of afkanten.

Uitgebreide decorkeuze

De ruime keuze aan laminaat- of acryldecoren laat een origineel ontwerp toe, op maat van de klant. Denk bijvoorbeeld aan een marmer- of houtlook om een keuken of badkamer dat tikkeltje extra te geven. Zonder het onderhoud dat dergelijke materialen doorgaans vragen. De designs, die op het Aqualite plaatmateriaal verlijmd worden, zijn namelijk krasvrij, impactbestendig en hebben een hoge chemische resistentie. Je kan ze trouwens ook op meubilair en deuren aanbrengen.

Aqualite is ideaal bij renovatie, want de panelen worden op bestaande wanden of tegels bevestigd of verlijmd.

Functioneel en strak

Door de naadloze afwerking van Aqualite krijg je een zeer strakke look die je perfect kan doortrekken naar de uitbekleding van douchewanden en plafonds. Met deze functionele en decoratieve oplossing vermijd je voegwerk in douches en heb je geen last van insijpelend vocht. Door de perfecte randafwerking met minimale expansievoegen zijn vloerplinten overbodig. Ook het afkanten gebeurt met een strak ogend profiel. Het resultaat zijn waterbestendige en hygiënische wanden die nauwelijks onderhoud vergen in vergelijking met een klassieke tegelwand.

De waterbestendige en hygiënische Aqualite-wanden vergen nauwelijks onderhoud.

Ideaal voor renovatie

Voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten, kan je Aqualite-panelen op bestaande (tegel)wanden verlijmen of op regelwerk bevestigen. Dit maakt het een ideaal product bij renovatie, want je moet geen tegels uitbreken.

Voor een naadloze afwerking kies je idealiter voor een halfhoutverbinding. Ga je voor het afkitten van de verbindingsvoegen, dan kan je koude verlijming gebruiken. De hoeken werk je af in verstek, met een tand-en-groefprincipe of door het gebruik van profielen.

Expertise opbouwen

Om expertise op te bouwen en klanten optimaal te ondersteunen, voerde Triplaco-Beveka samen met klant Strak Interieur uit Machelen drie proefprojecten uit. De drie badkamerrenovaties vertrokken elk van een andere beginsituatie: in het eerste project werden Aqualite-platen verlijmd op nieuw pleisterwerk, in het tweede werden ze op bestaande tegels verlijmd en bij het laatste project op regelwerk bevestigd. In de drie gevallen leverden de Aqualite-panelen een geslaagde make-over op, met elk een unieke uitstraling.

De veelzijdige Aqualite-platen trek je makkelijk door op meubilair en deuren.

Kevin Schelstraete van Strak Interieur getuigt: “Ik had nog nooit met dergelijk materiaal gewerkt. Het viel op hoe makkelijk het te verwerken is, net zoals ik hout bewerk, zonder extra gereedschap. Het naadloos aan elkaar zetten vergde de eerste keer extra concentratie en precisie, maar daarna verliep dat vlot. De platen zijn superlicht, waardoor ik grote oppervlakken probleemloos op mijn eentje snel kon bekleden. De kern van deze plaat bevat glasvezel, voor de stabiliteit en sterkte van het product. Beschermende kledij is dus een aanrader bij de verwerking, maar dit weegt niet op tegen de talrijke voordelen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details