NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Decoratieve, duurzame geluidsabsorberende panelen voor beste akoestisch comfort
Triplaco draagt met zijn akoestische toepassingen bij aan een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat in gebouwen.

Decoratieve, duurzame geluidsabsorberende panelen voor beste akoestisch comfort

Bij een bruisende gemeente hoort een succesvolle theaterzaal. De Valkaart in Oostkamp dateerde van 1994, een update drong zich dus op. De renovatiewerken gingen in maart 2022 van start en werden in het voorjaar van 2023 voltooid. De gemeente koos voor een hedendaagse zaal met mooie en frisse look, en streefde hierbij naar het beste akoestische comfort. De Print Acoustics by Triplaco maakten op een elegante manier komaf met de nagalm in de zaal.

Van bij het ontwerp van de verbouwing van Theaterzaal De Valkaart in Oostkamp stond een optimale akoestiek voor een veelzijdig gebruik van de schouwburg voorop, zonder afbreuk te doen aan het duurzame, eigentijdse ontwerp van het Antwerpse architectenbureau Bureau Adam. De uitvoering van de renovatiewerken werd toevertrouwd aan de firma Detrac nv, een algemene bouwonderneming met een geïntegreerde schrijnwerkerij. In overleg met de bouwheer werd een nieuwe akoestische oplossing van Triplaco gekozen voor de afwerking van de zaal.

Maximale geluidsabsorptie met rustige esthetiek

De innovatieve Print Acoustics by Triplaco van het type Ls m bestaan uit een basisplaat van een zwarte, akoestische BICO PET-viltplaat van twaalf millimeter dikte (2.400 gram per vierkante meter) met een hoogwaardig absorptieprofiel. Daarop zijn massieve Hévéa-latten verlijmd van 31 millimeter breedte en 18 millimeter hoogte. Tussen deze latten is een intersectie van 18 millimeter voorzien. Dit biedt enerzijds de garantie op de maximale geluidsabsorptieklasse A, en anderzijds een zeer rustige esthetiek doordat de breedte van de tussenvoeg dezelfde is als de hoogte van de lat. Zo krijgt de wand een massieve look vanuit verschillende kijkhoeken. 

De bijhorende Hévéa-platen werden ook gebruikt voor de deurkaders, inliggende handgrepen met geïntegreerde ledverlichting en in de plint- en retourdetails. Triplaco bood met zijn aanbod plaatmaterialen een volledig geïntegreerde oplossing voor de akoestische afwerking van De Valkaart.

Door de Print Acoustics by Triplaco van het type Ls m krijgt Theaterzaal De Valkaart een inspirerende, hedendaagse look.

Eenvoudige plaatsing van hoogwaardige akoestische panelen

De samenwerking tussen fabrikant Triplaco, aannemingsbedrijf Detrac nv en architect Bureau Adam verliep zeer vlot. Daardoor kon de volledig vernieuwde zaal kwalitatief opgeleverd worden binnen het jaar na de start van de werken. De Print Acoustics by Triplaco hebben dan ook een lage TCO als troef. Door de hoogte van 3.030 millimeter met gevoegkante lange zijden installeer je de platen eenvoudig, snel en kwalitatief. De naden worden vakkundig verborgen onder een half opgelijmde, massieve lat. De afwerking met een matte Natural Oil van Rubio Monocoat geeft een zeer hedendaagse look aan de inspirerende theaterzaal.

Specialist in duurzame geluidstoepassingen voor een gezonder binnenklimaat

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. Deze oplossingen, worden op maat geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen in samenwerking met architecten, installateurs en bouwheren.

Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden inhouse ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch labo, voordat ze op de markt gebracht worden. De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in mdf met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, hoogwaardig fineer van Decospan, massieve of decolatten op vilt, lak, ntgrate-vinyltegels of digitale bedrukking en een akoestisch dempend glasvlies op de rugzijde of in het midden. Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier draagt Triplaco bij aan een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat in gebouwen.    ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details