NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De warmte van fineer wint altijd
Er zijn ook verschillende tinten eiken fineerband leverbaar.

De warmte van fineer wint altijd

Voor elke uitstraling een mooi natuurproduct

Leverancier Proloc bestaat nu ruim 20 jaar en in die tijd is het assortiment van het bedrijf uitgebreid met lijmen, schuurmiddelen, kitten, verbinders en natuurlijk niet te vergeten het ruime aanbod kantenband. Hiermee streeft Proloc er naar om aan elke aanvraag vanuit de markt te voldoen.

Kantenband van echt houtfineer is een natuurlijk en mooi product, dat steeds vaker gebruikt wordt om te verwerken in het interieur. De dunne laag hout geeft een warme en luxe uitstraling en is goed te combineren met andere materialen, zonder dat het de nadelige eigenschappen van massief hout heeft. Het is lichter en makkelijker hanteerbaar. Fineer kantenband is in zeer veel houtsoorten en maten leverbaar. Bovendien is fineerwerk per vierkante meter goedkoper dan massief hout en grondstofbesparend. En dat is een goede zaak, want zo gaan we bewust en zuinig om met echt hout. Het fineer kan worden afgewerkt met diverse beitsen en lakken. Enkele soorten zijn ook leverbaar als kopshout.

De mogelijkheden van fineerband

Proloc biedt fineerband aan in verschillende maten en diktes, van 0,6 millimeter tot wel 3 millimeter dik. De breedtes variëren van 16 millimeter tot 110 millimeter. Nagenoeg alle uitzonderlijke afmetingen zijn mogelijk bij een minimaal vastgestelde productieafname. Al het fineer van Proloc is aan de achterzijde voorzien van een zeer hoge kwalitatieve primerlaag.

Proloc levert allerlei soorten fineer.

Eiken, marktleider onder de fineren

Europees eiken fineerband is de meest verwerkte en gebruikte houtsoort. Deze biedt het bedrijf dan ook aan in verschillende uitvoeringen, zoals glad geschuurd, ruw geborsteld, genoest of geborsteld voor een robuuste uitstraling, bezaagd met verticale zaaksneden of kops eiken, met brede koppen.

Er zijn ook verschillende tinten eiken leverbaar, waardoor de uitstraling van de fineerband warmer, donkerder of ouder oogt. Dit zijn bijvoorbeeld Europees eiken, Amerikaans eiken, antiek eiken, koper eiken of gerookt eiken. Vele andere varianten van ‘ingekleurd’ fineer zijn in overleg ook mogelijk.

Diversiteit houtsoorten

Naast het eiken fineerband levert Proloc ook andere soorten fineer, zodat voor elke uitstraling in licht of donker hout een mooi natuurproduct te leveren is. Denk hierbij aan: Noten, Berken, Grenen, Essen, Kers, Beuk, Teak, Bamboe, Mahoni, Ahorn, Wenge, Zebrano maar ook een multiplex fineerband.

Kijk voor meer informatie over het fineer kantenband van Proloc op de website.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details