NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De „Room Designer“ inspireert bij het ontwerpen van plafonds en wanden

De „Room Designer“ inspireert bij het ontwerpen van plafonds en wanden

Wanneer je ontelbare mogelijkheden hebt, is dit voor een professionele interieurdesigner al een hele creatieve uitdaging. Veel eindgebruikers kunnen zich dit amper voorstellen. Daarom heeft NOËL & MARQUET nu een online configurator ontwikkeld, de zogenaamde Room Designer.

Waar foto’s vaak maar één product laten zien, biedt de Room Designer van NOËL & MARQUET de mogelijkheid om verschillende lijsten en designelementen met elkaar te vergelijken. Gebruikers kunnen zo een en ander gemakkelijk zelf uitproberen, terwijl professionele verwerkers en interieurontwerpers een nieuwe tool in handen krijgen om hun klanten competent en individueel te adviseren.

Een performante inspiratietool met veel mogelijkheden

De Room Designer inspireert. De gebruiker kiest tussen een klassiek of modern interieur en beweegt zich vrij door de virtuele woning. Aan de hand van drie gepreconfigureerde kamers (entreehal, woonkamer en keuken) krijgt men een ​​indruk van de talloze inrichtingsmogelijkheden.

Met een muisklik past de gebruiker de individuele kamers naar eigen wens aan door individuele designelementen te selecteren en plafondlijsten, wandlijsten en plinten uit de NOËL & MARQUET-collectie toe te voegen. Er zijn ook creatieve wandmotieven beschikbaar: ideeën voor een wandontwerp door wandlijsten of wandpanelen te combineren, waardoor je een bijkomend design-highlight aan de wand kan toveren.

Elke combinatie zorgt voor een andere beleving van de ruimte. De eigen smaak maakt het verschil. Liever een subtiele plint of juist een bijzondere eyecatcher? Een plafondlijst met of zonder indirecte verlichting? In combinatie met wandlijsten of net niet? Welke combinatie van lijsten zorgt voor meer gezelligheid? Welke lijsten laten de kamer hoger lijken? Hier heeft de gebruiker de kans om verschillende varianten naar eigen smaak uit te proberen. Als men de heringerichte kamers op zich wil laten inwerken, kan men de verschillende ruimtes uiteraard op elk moment vanuit alle hoeken bekijken.

Virtueel en toch zeer reëel

Om de virtuele beleving nog beter aan te passen aan de eigen woonsituatie kan de gebruiker niet alleen de producten in verschillende kleuren ontwerpen, maar ook de wand- en plafondkleur aanpassen en de vloerbekleding naar eigen wens veranderen, hetzij per kamer of in de hele woning tegelijk. Last but not least biedt de innovatieve configurator de gebruiker de mogelijkheid om te kiezen tussen een dag- en nachtmodus en zo de ontworpen kamers en sferen te laten werken bij daglicht of ’s avonds met verlichting. Deze functie is vooral interessant wanneer er voor lijsten met indirecte verlichting wordt gekozen.

Om een ​​zo goed mogelijk en reëel beeld te krijgen van de invloed van NOËL & MARQUET-producten op de sfeer in de kamer, bevat de Room Designer ook een vergelijking voor en na. Producten kunnen met de betreffende button worden getoond en verborgen. Als de gebruiker aan het einde van zijn virtuele bezoek tevreden is met zijn interieurontwerp, heeft hij de mogelijkheid om een ​​lijst te maken van de producten die hij heeft gebruikt. Dit is een handig overzicht voor een meer gedetailleerd gesprek met de interieurontwerper en/of de professionele verwerker.

State-of-the-art technologie gegarandeerd

De nieuwe Room Designer van NOËL & MARQUET maakt gebruik van de modernste technologie, o.a. RTPS (RealTime Pixel Streaming), een technologie die voornamelijk gebruikt wordt bij de ontwikkeling van games. Het resultaat zijn haarscherpe beelden en vloeiende bewegingen.

Om de nieuwe applicatie te kunnen gebruiken, hoeft de gebruiker geen specifieke ​​applicatie op zijn tablet of op een bijzonder krachtige pc te installeren. Het is veel meer een speciaal hiervoor ontworpen website die net als elke andere website online kan worden gebruikt (https://app.noel-marquet.com). De site wordt gehost op krachtige servers en is daarom overal en altijd beschikbaar – mits er een stabiele internetverbinding beschikbaar is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details