NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De Pen | Solid surface in opmars

De Pen | Solid surface in opmars

Solid surface maakt recent een opmars in de interieurbouwsector. Niet verwonderlijk want het slim composietmateriaal kent heel wat voordelen, zowel op esthetisch vlak als qua onderhoud. HI-MACS® biedt de beste kwaliteit en wordt in België verdeeld door Engels Design and Decoration. Een uniek materiaal dat klaar is om ook de Belgische interieurbouwmarkt te veroveren.

HI-MACS® solid surface, een slim composietmateriaal van acryl, mineralen en natuurlijke pigmenten, kan steeds meer verwerkers en eindklanten overtuigen van de talrijke voordelen die het biedt. Oorspronkelijk was solid surface vooral populair in de medische wereld, voornamelijk wegens de hygiënische vereisten van die omgeving. De voorbije jaren is het materiaal aan een belangrijke opmars bezig in de interieurbouwsector.

Dat is niet toevallig. HI-MACS® is als geen ander te thermoformeren. Quasi elke vorm die een architect of ontwerper kan bedenken, is ermee te creëren. Het materiaal vormt bovendien een glad oppervlak zonder zichtbare naden. Esthetische kenmerken die heel wat eindklanten kunnen appreciëren. Vuil en bacteriën kunnen zich dus ook niet ophopen. Tot slot is het materiaal honderd procent niet-poreus. Je kan er dus alles op morsen, zonder hardnekkige vlekken: van olijfolie en citroen in de keuken, tot bijvoorbeeld badolie in de badkamer. Uiterst hygiënisch dus.

Kwaliteit en logistiek

Toch moeten we vaststellen dat het multifunctionele materiaal in België minder gekend is, in vergelijking met de ons omringende landen. Engels Design and Decoration, marktleider in solid surface, gaat dan ook graag de uitdaging aan om het materiaal bekend en geliefd te maken bij interieurbouwers en het grote publiek.

Dat kan je uiteraard alleen maar met kwaliteit. Engels Design and Decoration is al vijftien jaar de exclusieve verdeler van HI-MACS®. En daar kwam onlangs Getacore® en Avonite® bij. Wie met deze producten werkt, is zeker van topkwaliteit en een goede, persoonlijke service. Engels Design and Decoration heeft ook het hele logistieke proces in handen hebben. Het bijzondere solid surface verdient het immers om met alle nodige voorzorgen getransporteerd te worden. Bovendien is het succes van projecten gekoppeld aan de tevredenheid over verschillende aspecten ­­– esthetisch, functioneel, kwaliteit, timing, logistiek – die als een geheel moeten worden aangepakt.

Nodige opleidingen en expertise

Een grotere populariteit leidt er ook toe dat er meer vraag is naar nog meer kleuren en verschillende afmetingen. Hoewel wit heel populair blijft, zijn er in solid surface zo’n honderd kleuren beschikbaar, waaronder effen kleuren. Maar ook een hippe beton- of een klassieke marmerlook. En dat in verschillende afmetingen en diktes. 

Om ten volle te profiteren van de voordelen van solid surface, moet het natuurlijk op de juiste manier verwerkt worden. Daarom investeert Engels Design and Decoration al jaren in opleidingen voor interieurbouwers. Ook een goede opvolging is van belang. Zo staat het bedrijf honderd procent achter hun klanten, ook na de verkoop. Een technisch team intern en mensen op de baan zorgen zo voor de juiste ondersteuning. Een bijzonder materiaal, met kunde geplaatst, voor een indrukwekkend resultaat.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details