NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De Pen | Robbert Desmet, zaakvoerder Woodstoxx

De Pen | Robbert Desmet, zaakvoerder Woodstoxx

Hout als succesfactor voor een interieur

Elke dag werken we – voor en achter de schermen – aan manieren om projecten met de kracht van hout naar een hoger niveau te tillen. Natuurlijk volgen we de trends daarbij op de voet. Zo bouwen we verder op onze constructieve partnerschappen en leggen we een stevige basis voor nieuwe professionele relaties.

Momenteel zien we twee grote verschuivingen wat de vraag en het aanbod van hout voor de bouwsector betreft. Waar je hout vroeger klassiek vond in de vorm van parketvloeren, verplaatst het zich steeds vaker in het interieur. Parket blijft natuurlijk een belangrijk sfeer- en stijlelement. Toch zijn ook houten plafonds en wandbekleding terug in opmars. En het hoeven niet langer de traditionele houtsoorten te zijn. Neem nu de parketvloeren. Nog steeds 98 procent van onze parketten is eik, in een grote variatie van kleuren en afwerking. Maar daarnaast zetten we volop in op vergeten houtsoorten. Daar is ook steeds meer vraag naar. Denk maar aan teak, mahonie, esdoorn of populier, om er een paar te noemen.

Dat de consument open staat voor nieuwe en andere toepassingen van hout in het interieur juichen we bij Woodstoxx toe. Ons R&D-team creëert producten op maat van deze tendensen. We mochten zo al enkele mooie projecten mee verwezenlijken. Die succesverhalen monden binnenkort uit in een nieuwe collectie.

Het is een voorbeeld van hoe de veranderende markt altijd kansen ontwikkelt. Tegelijk brengt ze ook uitdagingen met zich mee. Vandaag zien wij die vooral in de vraag naar multifunctionele producten. Materialen die esthetische meerwaarde combineren met praktische voordelen. Brandwerende kwaliteiten voor buitenshuis. Akoestische eigenschappen of klimaatplafonds voor het interieur.

Al houdt op dit moment vooral de onzekerheid in coronatijden ons bezig. Niemand weet hoe de markt zal evolueren. Op korte termijn is de impact bij ons niet zo groot. Maar wat gaat er op middellange termijn gebeuren? Welk type vastgoed gaan mensen kiezen? En met welke producten kunnen we daarop inspelen? Door de vinger aan de pols houden, proberen we de verschuivingen in de markt te volgen.

Of de sector zich snel herstelt of er een moeilijke periode te wachten staat: ik blijf overtuigd van onze waarden en normen. Kwaliteit primeert altijd. En vaste partners zijn onbetaalbaar. Ook in moeilijke tijden houden we vast aan ons netwerk. De afgelopen jaren hebben we successen gedeeld. Laat ons dan ook even de pijn delen als er een slechtere periode aanbreekt. Want samen staan we sterk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details