NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De Pen | Dirk Desimpel, Country Director Belux, IVC group

De Pen | Dirk Desimpel, Country Director Belux, IVC group

Duurzaamheid voorop, ook in de vloersector

Dat duurzaamheid een steeds grotere rol speelt in onze samenleving, is niet nieuw. Die maatschappelijke evolutie zet zich ook door in de interieursector. Bedrijven die lokaal produceren op een zo groen mogelijke manier, dicht bij de klant en de werf, met korte transporttrajecten: dat wordt de trend. Made in Belgium is in dat opzicht een belangrijke troef. Dat merken we ook bij bouwheren en architecten. Als grootste Europese fabrikant van tapijttegels, luxury vinyl tiles en vinyl op rol zijn we dan ook heel trots op ons Belgisch ‘streekproduct’, ons luxevinylvloerenmerk Moduleo®. We kennen exact de oorsprong en de samenstelling van de vloeren en de lokale productie komt bovendien de lokale werkgelegenheid ten goede.

Duurzaam produceren houdt ook in dat je ten volle inzet op recyclage. Geen afval meer in de productie, snijverlies en restjes hergebruiken. Dat moet je ook op lange termijn zien: kan het materiaal na end of life veilig teruggenomen en gerecycleerd worden? Ook de ‘zwevende’ plaatsingen, vloeren die zonder schade, stof of lawaai netjes kunnen uitgebroken worden, verhuisd en hergebruikt, passen in deze trend. Je start bijvoorbeeld met een LayRed vloer als student, je neemt hem mee naar je young professional flat, vervolgens naar je gezinsvilla en later zelfs naar je serviceflat of kamer in het woonzorgcentrum. Duurzamer kan niet.

Ook de consument laat duurzaamheid meer en meer meespelen bij de keuze van een vloer. Wij stellen vast dat er meer vraag is naar meerlaagse, heterogene en duurzame pvc-vloeren. Duurzame en trendy imitaties dus, met een breed gamma aan mogelijke dessins, zonder dat er bomen moeten sneuvelen. Door de meerlaagse opbouw kunnen we zowel compact-massieve, akoestische als veiligheidsvloeren aanbieden. Klinische vloeren zoals linoleum en homogeen zijn helemaal passé. De consument van vandaag zoekt duurzame, performante vloeren die sfeer, comfort, warmte en gezelligheid uitstralen. Pvc is bovendien op zich reeds antibacterieel.

Uiteraard blijft ook een goede service essentieel, zowel naar particulieren als naar professionele klanten toe. We stellen vast dat jobkennis schaars wordt en zelfs verdwijnt in bepaalde sectoren. Vloerproducenten moeten hierop inspelen door in te zetten op gemakkelijk te installeren klikvloeren of door droogverlijmingstechnieken te ontwikkelen. Zoals Flexpro. Naar onder toe is dit een zwevende akoestische ondervloer, naar boven toe is er een verlijmde werking. Onze modulaire LayRed engineered vinyl floors, die echt door elke zelfplaatser kunnen gelegd worden, passen perfect in deze optiek. Daarnaast bieden we ook gespecialiseerde en diepgaande trainingen aan in de IVC Flooring Academy, ons trainingscenter in Waregem. In ons Flooring Development Center tot slot, een heus vloerbelevingscentrum, kunnen designers en architecten alle nieuwe, duurzame materialen en concepten ontdekken.   

www.ivc-commercial.com (B2B)

www.moduleo.com (B2C)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details