NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De partner waar je op kan vertrouwen
Soudal blijft het aanbod aan lijmoplossingen uitbreiden en verbeteren. (Bron: Soudal)

De partner waar je op kan vertrouwen

Parket is niet voor niets al decennia lang ontzettend populair in de meest uiteenlopende interieurs. Het gebruik van kwaliteitsvolle materialen en een vakkundige plaatsing zijn dan ook de ingrediënten om jarenlang van een mooie parketvloer te genieten.

Tekst en beeld: Soudal

Soudal doet haar duit in het zakje met een compleet gamma aan innovatieve vloer- en parketlijmen, primers en afwerkingsproducten. Met z’n ruime expertise aan vloer- en parketlijmen, heeft Soudal zich de afgelopen jaren verder verdiept in het verbeteren van de lijmsystemen die gebruikt worden voor het verlijmen van parket. Dat resulteert in een brede range aan hybride, PU- en dispersie lijmen geschikt voor houten vloeren. Het overgrote deel van de installaties wordt uitgevoerd met een hybride lijm die het beste van de verschillende technologieën combineert. De producten voldoen allemaal aan de EU-norm voor elastische parketlijmen (EN 14293 en ISO 17178), hebben een EC1+ classificatie en blinken uit in prestaties en gebruiksgemak. 

“Al ettelijke jaren zijn de hybride lijmen aan een opmars bezig en domineren ze ondertussen de markt. Deze technologie combineert de beste eigenschappen van onder andere PU en silicone”, duidt Soudal.

Hybride polymeer, de optimale verlijming

Soudal heeft geïnvesteerd in uitgebreide R&D, op zoek naar een oplossing voor parketinstallateurs die een lijm nodig hadden met zowel een optimale verwerkbaarheid als een zeer universele inzetbaarheid op vaak voorkomende oppervlakken en houtsoorten. Vandaag zijn lijmen op basis van hybride polymeer een vertrouwd segment van deze markt. Omdat ze geen water, solventen of isocyanaten bevatten, loopt de gebruiker geen enkel gevaar en kan gemorste lijm gemakkelijk worden verwijderd zonder de ondergrond te beschadigen. Deze lijmen zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan parketvloeren, zoals multiplex, massief hard- en zachthout, fineer- en mozaïekparket, en een breed spectrum aan ondergronden (inclusief een bestaande tegelvloer, chape, beton, anhydriet, hout en zo meer). Meestal is daarbij zelfs geen voorbehandeling nodig. Dankzij hun hoge elasticiteit geven ze het hout meer ruimte om te ‘werken’, maar zonder aan kracht in te boeten. Zo kan de lijm de krachten in het hout optimaal spreiden door ze over de hele ondervloer te verdelen. Verder zijn ze eenvoudig uit te smeren, vertonen de rillen een uitstekende vormstabiliteit en harden ze snel uit, wat allemaal belangrijk is voor een perfect afgewerkte houten vloer. Bovendien kunnen alle hybride parketlijmen van Soudal worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming en -koeling. Ook goed om te weten is dat deze reeks parketlijmen een geluidsreductie tot 14dB kan genereren.

De lijmen zijn geschikt voor een breed spectrum aan ondergronden. (Bron: Parketteur Michiels-Schillemans)

Een keuze voor het milieu en de binnenluchtkwaliteit

Soudal geeft om het milieu en om iedereen die in contact komt met hun lijmen. “Daarom proberen we deze ervaring steeds te optimaliseren”, leggen ze bij Soudal uit. “Onze lijmen zijn speciaal ontwikkeld om het milieu en de gezondheid van de installateur zoveel mogelijk te beschermen. Onze lijmen op basis van hybride polymeer en de watergedragen lijmen bevatten geen enkele gevaarlijke stof. Trouw aan ons milieubewustzijn ontwikkelden we voor de parketlijmen op basis van hybride polymeer ook een verpakking die nog milieuvriendelijker is. Deze Eco box verpakking is sinds kort beschikbaar.”

Nieuw in het parketsegment

Ondanks de sterke positie van de hybride lijmen, blijft Soudal ook innovatief in de andere technologieën. Zo bracht ze onlangs de gloednieuwe 2K PU-18P op de markt, het kleine broertje van de 2K PU-20P. Een manusje-van-alles. En werden daarnaast ook de SMX Plus accelerator en de PUPR-41P Primer toegevoegd aan het gamma. Deze producten maken dat Soudal een nog completer gamma kan aanbieden voor iedere toepassing in alle omstandigheden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details