NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De nieuwe standaard in vloertechniek

De nieuwe standaard in vloertechniek

Dit jaar lanceerde Bostik een vernieuwd en uitgebreid gamma aan producten voor vloertechniek: One Flooring Range. Door de krachtige lay-out van de verpakkingen, heldere meertalige informatie en overzichtelijke kwaliteitsklassen is het gebruiksgemak sterk verhoogd. “Dat is goed nieuws voor de verwerker en voor de handelaar”, klinkt het.

Op de uniform ogende verpakkingen staan symbolen die de eigenschappen van het product duidelijk maken en cijfers die de kwaliteitsklasse aangeven.

Bostik, de producent van lijm- en afdichtingsoplossingen voor de bouw-, commerciële en industriële markten, is een gevestigde waarde wereldwijd. Het bedrijf ontwikkelt slimme, innovatieve oplossingen die aangepast zijn aan de uitdagingen van het dagelijks leven. Het voorbije jaar heeft de Franse multinational haar Europese aanbod van vloer-technische producten zoals primers, reparatiemiddelen, egalines en lijmen eens van naderbij bekeken en in een nieuw jasje gestoken. Een duidelijkere
verpakking en meer uniforme vormgeving zijn het resultaat. “De producten werden, waar nodig, verbeterd”, zegt marketingmedewerker Sophie Jacobs. “En we hebben het aanbod ingedeeld volgens kwaliteit en ze vervolgens een viercijferige code gegeven. Zo weet je meteen welke kwaliteitsklasse je in je handen hebt.” Daarnaast kregen de producten ook een herkenbare accentkleur en meer internationale namen zoals Grip, Stix en Fix. Op de verpakkingen staan nu symbolen die de eigenschappen van elk product duidelijk maken. “Dat is makkelijker voor onze klanten. Zowel voor de verwerkers als voor de handelaars want er hoeft minder uitleg gegeven te worden. De producten verkopen vanzelf door de duidelijke vormgeving”, zegt Sophie Jacobs.

Er is ook gedacht aan het internationale karakter van het bedrijf en aan de meertaligheid op de werfvloer. De informatie op de producten staat vermeld in zes talen. Wie nog meer wil weten, kan de barcode scannen met de Smart Web App. Je hebt zo meteen toegang tot het hele productgamma en technische beschrijvingen. Wie een account aanmaakt kan zelfs zijn favoriete producten opslaan en de sales support van Bostik rechtstreeks contacteren.

Verschillende toepassingen

Met One Flooring Range ben je als professional verzekerd van de juiste producten en oplossingen voor allerlei klussen. Van kleine, eenvoudige opdrachten tot zeer grote, complexe projecten. “De kwaliteit van Bostik blijft ongeëvenaard”, zegt Sophie Jacobs. “Onze producten zijn geschikt voor vloeren in woningen, ziekenhuizen, scholen, kantoren, hotels, noem maar op. Verwerkers vinden het volledige gamma bij groothandels, vloerbedrijven of parketzaken. Heel wat interieurarchitecten en woninginrichters raden onze producten aan.” Het gebruiksgemak voor ieder van deze partijen is in ieder geval fors verhoogd. De inhoud en het verbruik worden duidelijk vermeld, net als de applicatietechniek en de nodige ECO-labels. “Wie nu de overstap maakt naar het nieuwe assortiment hoeft niet te panikeren”, vertelt Sophie Jacobs nog. “Je vindt op de website ook een mutatiebrochure die je in een oogopslag naar het juiste product gidst.”

Bostik is al actief in meer dan vijftig landen en wil haar aandeel op de internationale markt van vloertechniek nog verhogen. “One Flooring Range draagt daar zeker toe bij. Ook onze visie op duurzaamheid kreeg met dit vernieuwde assortiment een duwtje in de rug. We gebruiken namelijk biobased materialen, controleren onze afvalstromen nauwkeurig en recycleren onze verpakkingsmaterialen”, besluit Sophie Jacobs.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details