NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De nieuwe generatie watergedragen 1K lakken in vier glansgraden

De nieuwe generatie watergedragen 1K lakken in vier glansgraden

In veel toepassingen binnen de houtverwerking spelen lakken een cruciale rol, zowel op esthetisch als op functioneel vlak. Vandaag zijn er al veel kwaliteitsvolle oplossingen op de markt, maar de leveranciers blijven sleutelen aan de functionaliteit en het gebruiksgemak van de lakken. Zoals Trae Lyx, dat onlangs een nieuwe generatie 1K lakken lanceerde die niet moeten onderdoen voor zijn 2K-tegenhangers.  

Het nieuwe gamma van Trae Lyx bestaat uit twee producten. De 1K Parketlak Ultra Mat werd speciaal voor de professionele parketteur ontwikkeld en leent zich uitermate goed voor de afwerking van houten vloeren, waaronder parket. 

Fred van den Hoek van Bichemie uit Lelystad, dat exclusief verdeler van het merk in de Benelux is, vertelt: “De Trae Lyx 1K Parketlak Ultra Mat is blank en glashelder. De lak heeft een unieke samenstelling die ervoor zorgt dat de kleur en uitstraling van het behandelde hout nagenoeg niet verandert. Concreet wordt een ultramatte, onbehandelde uitstraling verkregen. Interessant is dat de lak vrijwel reukloos is en praktisch geen oplosmiddelen bevat.”

De 1K Parketlak Ultra Mat leent zich uitermate goed voor de afwerking van houten vloeren, waaronder parket.

Ook voor meubelen

Trae Lyx dacht ook aan de houtverwerkers, want met de 1K Project Meubellak biedt het vier glansgraden aan: mat en ultramat, alsook zijde- en hoogglans. “De producent is dermate overtuigd van dit product dat er werd beslist om de huidige meubellak niet meer te commercialiseren”, aldus Fred van den Hoek. “De Trae Lyx 1K Project Meubellak is dan ook de perfecte oplossing voor het afwerken van  meubels, deuren, betimmeringen, enzovoort. Dit product is eveneens blank en glashelder. De unieke samenstelling laat toe om het hout te behandelen nagenoeg zonder kleurverandering. Met de ultramat kan zelfs een onbehandelde uitstraling worden verkregen. En net zoals bij de 1K Parketlak Ultra Mat geldt dat de vier types bijna reukloos zijn en praktisch geen oplosmiddelen bevatten.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details