NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De nieuwe bijbel van het deurbeslag

De nieuwe bijbel van het deurbeslag

Wie de nieuwe trends en producten wil spotten, is bij HDD Design aan het juiste adres. De producent van deurbeslag uit Meise bracht in augustus een nieuwe catalogus op de markt. Goed voor 800 pagina’s gevuld met 5.000 producten. “En die hebben we allemaal op voorraad”, aldus zaakvoerder Olivier Descurieux.

HDD staat voor Highly Decorative Doorhandles en dat is meteen ook de missie die het bedrijf al sinds de oprichting in 1960 uitdraagt. Ze evolueerden van groothandel naar producent en totaalpartner voor interieurbouwers en architecten. Intussen zijn hun producten beschikbaar bij zo’n duizend dealers verspreid over heel Europa. En bij die verdelers wordt telkens reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe catalogus van HDD Design. Het is een heus naslagwerk van 800 pagina’s vol nieuwe producten. Een soort handleiding waarin de nieuwe trends mee vorm gegeven worden.

HDD

HDD Design merkt een nieuwe kleurtrend op: die van het mat koper in een modern jasje.

 

“Acht jaar geleden stonden we als pioniers op Batibouw met enkele modellen in het zwart”, vertelt zaakvoerder Olivier Descurieux. “Een paar architecten vonden dat wel iets hebben. Vandaag is het niet meer weg te denken uit de interieurs. De sterke groei is vier jaar geleden ingezet en zit nog niet op een hoogtepunt. We merken wel dat het inox aan het voorbijsteken is en dat staat nu toch al met stip twintig jaar lang op nummer één. In al zijn varianten.”

Het nieuwe zwart

Vandaag wil HDD Design het verhaal van zwart deurbeslag nog eens overdoen met krukken in mat koper. “Een warmer materiaal dat al langer bestaat, maar steeds in een klassieke vormgeving. Wij gieten het in een modern jasje, strak en vierkant”, zegt Olivier. “En we mogen wit als trendkleur ook niet vergeten. Dit doet het vooral goed in designinterieurs waar je liefst zo weinig mogelijk details ziet.”

Aansluitend bij wit is er het less-is-moreverhaal. Daar speelt HDD Design op in met twee modellen zonder rozetten. Ideaal voor wie een heel cleane, strakke look wil creëren. “Zo’n designontwerp is vaak zeer mooi, maar het moet ook functioneel zijn. Zeker nu iedereen met matte verven werkt, wil je toch niet de hele tijd vuile vingers op je deur zien staan? Onze deurkrukken zijn technisch volledig in orde. Bovendien zijn ze ook makkelijk en snel te plaatsen. We houden altijd het montagegemak van de plaatsers in gedachten wanneer we iets op de markt brengen.”

img_2661-kopieren

Een greep uit het aanbod van HDD Design.

 

Passende nevenproducten

Wanneer HDD Design een nieuwe kleur lanceert, zorgen ze voor soortgelijke producten in diezelfde kleur. Gaande van scharnieren, deurstoppen en kastgrepen tot raamkrukken, inkapschelpen, patrijspoorten, trekkers enzovoort. Dat is het geval voor mat koper en brons, maar evengoed voor het zwart. De catalogus werd dit jaar gevoelig uitgebreid en telt nu 1.800 producten in het zwart.

De sterkte van HDD Design is de kwaliteit en de service. En dat moet ook want zaakvoerder Olivier merkt dat de markt steeds sneller bediend wil zijn. “We zijn een just-in-timebedrijf en leveren binnen de 24 uur”, zegt hij. “Dat kan ook want we hebben 250.000 deurkrukken, 400.000 scharnieren en 50.000 trekkers in voorraad. En dit wordt door onze klanten geapprecieerd. Jaarlijks groeien we 10 tot 15 procent en onze ambitie stopt niet. We willen graag nog verder groeien in het buitenland.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details