NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De liefde voor natuursteen

De liefde voor natuursteen

Natuursteen is een tijdloos materiaal. Toch is de markt in volle evolutie. Zeker nu alle interieurtrends opnieuw naar natuurlijke, pure materialen grijpen. “Logisch, want natuursteen past zowel in landelijke als moderne interieurs. Dat maakt het zo geliefd”, aldus Carl Serry van natuursteenhandel Ligne Pierre uit Boortmeerbeek.

Opmars van kwartsiet

Natuursteen heruitvinden? Neen, dat kan niet. Toch brengen innovatieve materialen en kleurvariëteiten een nieuwe dynamiek in het aanbod. Bij Ligne Pierre is dat niet anders. Deze hypermoderne steenhouwerij is gespecialiseerd in maatwerk met natuursteen, kwarts- en marmercomposiet, en keramiek. “Marmer blijft het goed doen. Maar we merken een sterke opmars van kwartsiet”, zegt zaakvoerder Carl Serry. “Het is het ideale materiaal voor bijvoorbeeld een keukenwerkblad want het bevat geen kalk en is dus zuurbestendig. Op technisch vlak leunt het aan bij de kwaliteiten van een graniet. En het lijkt wat op marmer. Eigenlijk is het dus een perfecte combinatie van die twee materialen.”

Elegantie troef met de Turkse marmer Grey Emperador.

 

In het kleurgebruik merkt Ligne Pierre op dat de natuurlijke tinten populair zijn voor het interieur. “Bruin en taupe bijvoorbeeld. Die zijn top in combinatie met moderne interieurs”, licht Carl toe. “In de marmers zien we af en toe wat meer opvallende kleuren verschijnen zoals een groene marmer. Ideaal als eyecatcher.”

Van de keuken tot de badkamer

Ligne Pierre staat gekend om haar doordachte maatwerkcollecties voor keukens en badkamers. “Kwartsiet is een goede keuze, maar ook andere natuurstenen lenen zich voor deze ruimtes. Het is belangrijk om goed af te toetsen wat de klant wil. Zo weten we meteen welk materiaal we kunnen adviseren en welke afwerking die natuursteen moet krijgen”, vertelt Carl. “Onlangs realiseerden we enkele mooie maatprojecten met de Chinese marmer White Beauty en met de Turkse marmer Grey Emperador. Ze kregen beiden een letano-afwerking voor een geborstelde matte look die bestand is tegen het dagelijks gebruik.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details