NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De kroon op jouw werk

De kroon op jouw werk

Kwalitatieve kantenbanden, in een veelheid aan kleuren en structuren, gecombineerd met een uitmuntende service. Dat is de ambitie van Kavec, groothandel in kantenbanden in ABS en fineer. Zij gaan er prat op dat ze voor elke plaat een perfect passende kantenband kunnen leveren.

Kwaliteit voor alles

Kavec wil dat klanten voor elk project op de beste kantenbanden kunnen rekenen. Die kwaliteit kunnen ze garanderen door samen te werken met leverancier G+K Profil. Het Duitse familiebedrijf, waarmee Kavec op dagelijkse basis nauwe contacten onderhoudt, produceert niets minder dan topproducten. Die kwaliteit komt tot uiting op verschillende vlakken.

Kavec biedt kantenbanden in ABS en fineer.

 

Allereerst zijn de kantenbanden absoluut maatvast: twee millimeter is effectief twee millimeter.  Erwin Jacobs, zaakvoerder: “Omdat onze kantenbanden voorgespannen zijn, staan ze een beetje bol. Hierdoor sluiten ze perfect aan op de plaat en wordt de naad tot een minimum beperkt. Je hoeft dus niet langer keer op keer de machine minutieus in te stellen bij het wisselen van een kantenband.”

Daarnaast is de samenstelling van de kantenband zeker een troef. De ABS bevat een laag sterolgehalte, een eigen ontwikkeling van G+K Profil. Dat biedt niet alleen een gezondheidsvoordeel, maar is ook een troef voor de standtijd van de freesmessen op de kantenbandmachine.

Kavec heeft zo’n 3.000 verschillende kantenbanden in zijn standaardgamma.

 

De kleurkwaliteit van de kantenbanden, tot slot, is ongeëvenaard. De kleur van de onderbouw is afgestemd op die van de toplaag. Hierdoor is de kans op lichtere boorden bij het frezen miniem. Ook een ongelukkige beschadiging door de klant zal niet opvallen. Erwin Jacobs: “De ABS van onze kantenbanden bevat bovendien meer kleurpigmenten, wat de kleurvastheid ten goede komt. Dat kan je gemakkelijk testen. Hou je onze kantenbanden tegen het licht, dan zal je er niet door kunnen kijken.”

Uitgebreid aanbod

Kavec weet als geen ander hoe snel de wereld van het plaatmateriaal evolueert. Dat is meteen ook de uitdaging: voor elke mogelijke plaat, zowel voor de effen kleuren als de platen met een structuur of reliëf, moet Kavec een passende kantenband voorzien. Erwin Jacobs: “Wij hebben zo’n 3.000 verschillende kantenbanden in ons standaardgamma. Dagelijks komen er nieuwe kleuren bij. Daarnaast staan we ook in nauw contact met  G+K Profil. Op aanvraag kunnen specifieke kantenbanden door hen geproduceerd worden. Zowel in grote als in kleine hoeveelheden.”

Een ander voordeel van met één leverancier te werken: wie bij Kavec een bepaalde kleur bestelt, en later wil bijbestellen, zal altijd exact dezelfde kleur hebben.

Recent werd het aanbod overigens nog uitgebreid: naast kantenbanden biedt Kavec nu ook de reinigingsmiddelen van Riepe aan.

Topservice

Kavec combineert de kwalitatieve kantenbanden van G+K Profil met een unieke service. Voor elke klant gaan ze tot het uiterste om de passende kantenband te vinden, ofwel uit voorraad, ofwel op maat gemaakt, zonder meerprijs. In hun showroom zijn quasi alle kantenbanden te zien. Bovendien kan je ook bestellen via een handige webshop. Een snelle levering is daarbij gegarandeerd.

Daarnaast volgt Kavec de plaatcollecties op de voet. Zo hoef je zelden te wachten op de juiste kantenband. Erwin Jacobs: “We bouwen met onze klanten duurzame relaties uit. We merken dat ze na die eerste bestelling blijven komen. Dat zegt wel wat over onze kwaliteit en service.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details