NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De kracht van fineer voor elk interieurproject
De Oakland-stalenmap geeft een duidelijk overzicht van alle opties binnen de Oakland-collectie.

De kracht van fineer voor elk interieurproject

Sinds 2018 verenigt Placabois de rijke mogelijkheden van houtfineer op hun productiesite in Gullegem. Naast een uitbreiding van de productiehal en een nieuwe hal voor stockage kenmerkt Placabois zich door een groeiend assortiment. De Oakland-collectie, een recente en gesmaakte aanvulling, krijgt bovendien de passende tinten en afwerkingen in de eigen industriële lakkerij. Om nog beter op de wensen van de individuele klant in te spelen.

De afgelopen jaren groeide Placabois gestaag verder, zowel infrastructureel als organisatorisch. Voor de klanten betekent deze groeisprong meer mogelijkheden en een nog betere service. “Ons personeel krijgt diverse interne opleidingen binnen elke fase van het productieproces om zich zo te ontwikkelen tot ware fineerexperts. Hun professionele ontplooiing ondersteunt ons in de missie om de nodige kwaliteit en innovatie te kunnen bieden”, weet general manager Axel Devos.

De gloednieuwe Panellabs in Gullegem …

Mensen en machines als een complementair team

Het produceren en verwerken van fineer vraagt kennis, ambacht en ervaring. Bij Placabois vullen vaklui en moderne machines elkaar perfect aan bij het vervaardigen van dit arbeidsintensieve product. Bovendien blijft het bedrijf investeren in zijn machinepark. Zo laten een recente grootformaatmachine (voor fineerplaten breder dan 1,30 meter) en volledig nieuwe voeglijn toe om extra lange lengtes (langer dan 3,10 meter) en extra dikke fineren nog kwalitatiever te produceren en te leveren. 

Naast fineerproducten uit het eigen atelier ‘make to order’ zet Placabois (Gullegem)  sinds kort ook in op ‘make to stock’ met de Oakland-collectie. Met de twee verdelers Witon (Herk-de-Stad) en Holland Laminatie (Mill  in Nederland), en de voorraad in Gullegem hebben klanten voortaan ook in dit segment op drie locaties de voordelen van een ruime stock, en een snelle, kwalitatieve service.

Innovaties binnen Oakland

Oakland is een exclusieve collectie eik fineren voor high-end interieurtoepassingen. Deze fineren zijn beschikbaar in vier diktes, vier afwerkingsmogelijkheden en zes standaardkleuren. Sinds zijn lancering doet deze hoogwaardige collectie het erg goed. Daarom blijft Placabois inzetten op de mogelijkheden van Oakland. Axel Devos: “De meest recente innovatie binnen deze lijn zijn de IF-tones die we uitvoeren in de industriële lakkerij op onze eigen site in Gullegem. We hebben standaard zes eik en drie notelaar tones op stock, maar hiernaast zijn de mogelijkheden eindeloos, in functie van je eigen voorkeuren en het project.”

De Oakland-stalenmap geeft een duidelijk overzicht van alle opties binnen de Oakland-collectie. Met stalen, toelichting en een aantrekkelijke lay-out is het een handige tool om als architect of interieurbouwer de beste designs voor een specifiek interieurproject te selecteren.

… en Herk-de-Stad.

Totaaloplossing voor interieurinrichting

Met de Oakland-collectie en het bestaande fineerassortiment wil Placabois, samen met haar zusterbedrijven Vanca en IWP, een totaaloplossing bieden voor de inrichting van het interieur. Daarvoor heeft het een brede waaier aan decoratief (kunststof en fineer) en constructief plaatmateriaal. In de gloednieuwe Panellabs in Gullegem, Herk-de-Stad en Mill kan je eigen moodboards samenstellen over de productgroepen heen. De ideale gelegenheid om een materialenmix in perfecte harmonie uit te werken. Bovendien is professioneel advies hier nooit veraf. Maak een afspraak en laat je inspireren.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details