Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Producten

De juiste kast past in het interieur

Kasten worden gebruikt voor het opbergen van allerlei spullen. Mensen verzamelen nogal wat spullen die natuurlijk netjes opgeborgen worden; kleding, servies, kookgerei, boeken. Voor zowat elk artikel is er wel een speciale kast.

bookshelf-413705_1920 kopiëren

4 maart 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Denk bijvoorbeeld aan een boekenkast, servieskast, dressoirkast, kledingkast, badkamerkast, stellingkast, voorraadkast, TV-kast en vitrinekast.

Match met interieur
De kasten moeten passen in het interieur. Dit geldt voor de living, keuken en slaapkamers. Slaapkamers zijn meestal de ruimten waar de kleding wordt bewaard. Luxe slaapkamers hebben een aparte garderoberuimte. Een aparte ruimte die veelal door een interieurbouwer met kastruimte wordt ingericht. De klant bepaalt het aantal schappen en laden. De kasten worden op maat gemaakt en betreft meestal vakwerk.

Kasten op maat
Interieurbouw zien we ook voor roomdividers en boekenkasten. Het geeft de woning niet alleen enige allure, maar ook een meerwaarde. Denk ook aan op maat gemaakte badkamermeubelen en ook keukens die voorzien zijn van slimme opbergsystemen. Ook bergruimten bieden meer opslagruimte als gebruik wordt gemaakt van de juiste stellingkasten.

Antiek of industrieel
Kasten worden meestal kant en klaar gekocht; moderne en antieke kasten afhankelijk van de smaak. De hausse van antieke kasten is tegenwoordig verschoven naar vooral een industriele outlook. Robuuste kasten van hout en staal, functioneel en degelijk. Veel fabrikanten hebben retro modellen op de markt gebracht, maar er is ook origineel industrieel meubilair te koop. Lockerkasten bijvoorbeeld die gebruikt worden voor kleding of andere spullen.

Optimaal opbergen
Kasten bieden opbergruimte en hebben dus een praktische functie. Toch is het een kunst om de ruimte optimaal te gebruiken. Veel kledingkasten bijvoorbeeld kunnen dikwijls een stuk efficiënter ingericht worden met de juiste roedes en ladenblokken. Hetzelfde geldt voor menig kantoorplek in huis. Door het thuiswerken is er behoefte aan werkruimte die ook praktisch is. Een kantoorkast zorgt ervoor dat je de kantoorspullen ook netjes kunt opruimen zodra het werk gedaan is.

Open vakkenkasten, vitrinekasten en servieskasten laten zien wat je allemaal verzameld hebt. Het antieke servies van je grootouders, de kunstverzameling en de boeken. Het maakt de woning persoonlijk.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%