NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De ideale schroef voor elke situatie
Met de Hapax-schroeven bouw je op een aantal sterke voordelen.

De ideale schroef voor elke situatie

De reden waarom de Hapax-houtschroef zo populair is bij professionals, hoef je niet ver te zoeken. Hun populariteit bij de betere vakman danken ze aan hun lager inschroefkoppel gecombineerd met een hoge indraaisnelheid. Werken met de Hapax-houtschroeven betekent dus pure tijdswinst! 

Deze kwalitatieve en gepatenteerde houtschroeven zijn ontworpen door pgb-Europe op basis van jarenlange ervaring en worden onder strikte kwaliteitseisen geproduceerd en verpakt. Door de milieuvriendelijke BlueTop-coating ligt de corrosiebestendigheid bovendien tot tien keer hoger dan bij een conventionele verzinking. Hadden we je ook al verteld dat deze schroeven recent ETA gekeurd zijn?

Eigen productie met hoge kwaliteitsnormen

De Hapax-houtschroeven worden geproduceerd onder een strikt kwaliteitstoezicht in een eigen productievestiging, PHC Fasteners, in Vietnam. Door te kiezen voor een eigen productievestiging behoudt pgb-Europe totale controle over het productieproces en kunnen ze de hoogste eisen en normen waarmaken.

Wat deze schroeven echt uniek maakt zijn de gepatenteerde “triple thread point” en de eveneens gepatenteerde unieke geometrie van de verzonken freesribben onder de kop van de schroef. De “triple thread point” laat de schroef het hout snel en krachtig grijpen bij het inschroeven. Dit maakt de schroef zeer geschikt voor gebruik in veeleisende toepassingen, zoals houtskeletbouw, en reduceert het risico op splijten van het hout tot een minimum. De speciaal gevormde freesribben onder de kop verzinken vlot in het hout en remmen af op metaal zonder daarbij te beschadigen. Wanneer je de “triple thread point” en de verzonken freesribben combineert met een geoptimaliseerde schroefdraad resulteren deze elementen in een laag indraaimoment zonder daarbij de hoge uittrekwaarde in het gedrang te brengen. 

Praktische voordelen voor de vakman

Met de Hapax-schroeven bouw je verder op een aantal sterke voordelen: een stevige en kwalitatieve bevestiging en een pure tijdswinst door de snelheid van de “triple thread point”. Deze kwalitatieve schroef wordt verder nog opgewaardeerd met een unieke BlueTop-coating. De BlueTop-coating biedt tot tien keer meer weerstand tegen corrosie tijdens een neutrale zoutneveltest dan bij een traditionele verzinking. Dit maakt de schroef ideaal voor bijvoorbeeld gebruik in open constructies zonder directe blootstelling aan de weersomstandigheden. Denk aan carports of pergola’s.

Als gevolg hiervan voldoen de schroeven aan de vereisten van serviceklasse II volgens Eurocode 5. De BlueTop-coating is vrij van Chroom VI en voldoet aan alle vereisten van REACH / ROHS. De milieu-impact tijdens de productie en het recyclen is tot een minimum herleid. De Hapax-houtschroeven behaalden recent nog een ETA-beoordeling voor de verschillende schroeven van diameter 3 tot 8 millimeter, voor de verwerking in houtconstructies. Daarnaast dragen ze ook het CE-label.

De Hapax-houtschroef is voorradig binnen een uitgebreide productrange en is beschikbaar als houtschroef of constructieschroef met een keuze voor deeldraad of voldraad. De schroeven worden verpakt in een stevige doos met kijkvenster. De doos kan zowel langs de voorzijde worden geopend (klep), alsook via de bovenzijde (volledig geopend, zodat de schroeven er nog makkelijker uit kunnen genomen worden). In elke doos zit een passende bit, zodat je als professional steeds de juiste bit bij de hand hebt. Bovendien zijn de bijhorende bits stick-fit op de schroeven. Je draait de schroef dus eenvoudig in zonder ze vast te houden. Een volledig assortiment Hapax-schroeven kan ook aangekocht worden samen met de handige L-Boxx.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details