Gemaakt van FSC High Density Fibreboard en dus milieuvriendelijk, maar vooral uitstekend toepasbaar op een nestingmachine. Het geeft de gebruiker de mogelijkheid om snel, zuiver en economisch aantrekkelijk te produceren, zonder kwaliteitsverlies.
“Toen ik de FixChip een aantal jaren geleden op de markt bracht, kreeg het de naam: verbinder van de toekomst. Anno 2021 durf ik gerust te stellen: Het is de verbinder van nu.” Aan het woord is Tom Smeets, bedenker en ontwikkelaar van de FixChip. “Wij leveren dit product vanuit onze eigen fabriek in Sittard inmiddels in heel Europa. Het is een eerlijke en duurzame houten verbinder die volledig energieneutraal geproduceerd wordt. Dat is een aspect dat bijdraagt aan het succes van dit product. Bovendien merken wij dat veel partijen kiezen voor de aanschaf van een nestingmachine door de komst van de FixChip. Diegenen die al een nestingmachine hebben zijn snel geneigd over te stappen op de FixChip.” Alleen al in de maand januari werden 150.000 FixChips in de eigen fabriek geproduceerd en uitgeleverd.
Ja, de nestingmachine. Een ideale productiemethode voor de plaatverwerkende industrie. De FixChip is op alle nestingmachines en met iedere software toe te passen. Bijkomende voordelen zijn: twintig procent minder materiaalverbruik en veertig procent minder productietijd in vergelijking met andere systemen.
“Nederland loopt in deze ontwikkeling voorop”, aldus Smeets. “Een land als Duitsland is traditioneler, daar breekt de nestingmethode nu pas door. Maar ook andere landen merken dat nesting en dus werken met de FixChip louter voordelen biedt. Ook voor de machineleveranciers liggen hier kansen. Wie deze combinatie promoot, heeft de mogelijkheid een hele sterke marktpositie te veroveren.” De gebruikers zijn enthousiast en waren vanaf het begin zeer tevreden over deze innovatieve verbinder. Noemenswaardige investeringen zijn niet nodig, je bespaart productietijd, haalt een hoger rendement en de FixChip werkt nauwkeuriger dan andere verbindingssystemen. Met de ontwikkeling van een verbeterde frees is er nu nog maar één handeling nodig voor de kopse bewerking. Deze frees heeft ook geen moeite met HPL of andere harde materialen en kan gebruikt worden voor de scharnierboringen.
“Het succes van de FixChip doet de ronde. Ook onze productie zal blijven toenemen. Iedere maand komen er nieuwe klanten bij. We zijn het productieproces in hoog tempo aan het automatiseren. Om in coronatermen te blijven: onze factor is twee, oftewel iedere gebruiker overtuigt minimaal twee collega’s van de nestingmethode met Fixchip. En natuurlijk zitten wij qua ontwikkeling ook niet stil. FixChip heeft nu een variant die voor tussenwanden of dunner materiaal te gebruiken is. Daarnaast onderzoeken we nog andere mogelijkheden, zoals een Fixchip voor verstekken maar die is nog in volle ontwikkeling. De FixChip heeft zichzelf bewezen en wij blijven doorgaan om deze bijzondere verbinder verder te ontwikkelen.”