NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Dag van de Afwerking lokt 3.900 professionals uit de bouw

Dag van de Afwerking lokt 3.900 professionals uit de bouw

Niet minder dan 3.900 professionals uit de afwerkingssector zakten op donderdag 26 november af naar de hallen van Brussels Kart Expo voor de twaalfde editie van de Dag van de Afwerking. Het werd opnieuw een schot in de roos.

Bezoekers willen het product ook graag in werking zien, het kunnen voelen of zelf uittesten.

 

Net zoals tijdens de voorbije edities werd ook nu weer duidelijk dat de Dag van de Afwerking een unieke vakbeurs is. De diverse mix van fabrikanten maakt deze beurs aantrekkelijk voor tal van vakmensen uit de bouwsector. De diversiteit en het uitgebreide aanbod verklaren ook waarom het een van de weinige bouwbeurzen is die zo sterk gewaardeerd worden door zowel bezoekers als exposanten.

Nieuwigheden

Hoewel de Dag van de Afwerking elk jaar opnieuw positieve kritieken krijgt, trachten de organisatoren Confederatie Bouw en BEWAP toch telkens om het concept bij te schaven en nog verder te verfijnen. Dat leidt ieder jaar tot enkele nieuwigheden. Dit jaar werden de exposanten niet langer per beroepsgroep samen geplaatst, maar willekeurig verspreid over de beurs. Het verplichtte de bezoekers om alle hallen van de beurs te gaan verkennen, iets wat door de exposanten geapprecieerd werd.

Nieuw dit jaar waren de seminaries waar je bijvoorbeeld kon bijleren over het verwijderen van asbest.

 

De demonstratietent aan de ingang bleef behouden, maar we zagen dit jaar dat meer exposanten ook demonstraties gaven op hun stand, iets wat door de bezoekers dan weer erg gewaardeerd werd. Deze tendens past bovendien perfect binnen het kader van de Dag van de Afwerking, die een echte belevingsbeurs wil zijn, waarbij de bezoekers de aangeboden producten niet alleen kunnen bekijken, maar er ook kunnen aan voelen of ze ter plaatse kunnen uittesten.
Een andere nieuwigheid waren de seminaries die voor het eerst georganiseerd werden. Wie naast het klassieke beursbezoek ook nog wat wilde bijleren, bijvoorbeeld over het verwijderen van asbest, kon hiervoor terecht in de seminaries. Door ook een inhoudelijk element te koppelen aan het traditionele beursbezoek, trachten de organisatoren om nog een extra meerwaarde te bieden voor de bezoekers.

Koppenlopen. De Dag van de Afwerking was opnieuw een groot succes.

 

Aandacht voor veiligheid

De Confederatie Bouw maakte van de Dag van de Afwerking ook gebruik om de veiligheidscampagne ‘Safety My priority’ in de kijker te zetten. De actie kon op heel wat belangstelling rekenen. 180 aannemers uit de afwerkingssector ondertekenden op de beurs het ‘Safety my priority-charter’ en maakten zo aan iedereen duidelijk dat veiligheid voor hen een absolute topprioriteit is.

Veel bezoekers kwamen de nieuwigheden op de beurs ontdekken.

 

Op naar 2020

Gezien het succes van de beurs komt er in 2020 een nieuwe editie van de Dag van de Afwerking. Noteer alvast de datum van dinsdag 24 november 2020 in je agenda.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details