NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Dag van de Afwerking 2021, Nog meer demonstraties en beleving
Nergens anders in Europa vind je een vakbeurs die zich specifiek richt naar schilders, schrijnwerkers, plaatsers van plafond- en wandsystemen, parketplaatsers, stukadoors, natuursteenbewerkers en glazenmakers.

Dag van de Afwerking 2021, Nog meer demonstraties en beleving

Na een jaartje gedwongen afwezigheid is het op 23 november opnieuw tijd voor de Dag van de Afwerking, de grootste Belgische vakbeurs voor professionals uit de sector van de afwerking. Aan het vertrouwde recept wordt niet geraakt. Het blijft dus een ideale gelegenheid om op één dag tijd heel wat fabrikanten, leveranciers en collega’s te ontmoeten in een gezellige setting. Nieuw is dat het WTCB dit jaar ook aanwezig zal zijn om de aanwezige aannemers kennis te laten maken met enkele praktische toepassingen van digitalisering in de bouw. 

Met de Dag van de Afwerking organiseert de Confederatie Bouw een vakbeurs die specifiek gericht is op professionals uit de sector van de afwerking. Het concept van de beurs is verrassend eenvoudig en toch is de beurs uniek in haar soort. Nergens anders in Europa vind je een vakbeurs die zich specifiek richt naar schilders, schrijnwerkers, plaatsers van plafond- en wandsystemen, parketplaatsers, stukadoors, natuursteenbewerkers en glazenmakers. 

Op de Dag van de Afwerking kunnen al deze afwerkingsberoepen op één dag tijd kennis maken met de belangrijkste fabrikanten uit hun sector. Maar liefst 150 standhouders stellen op de beurs hun nieuwste materialen, machines en afwerkingsproducten voor. 

Belevingsbeurs

De Dag van de Afwerking wil bovendien een echte belevingsbeurs zijn. Daarom is er sinds enkele jaren een demonstratie van producten en toepassingen. Wil je als bezoeker ook de handen uit de mouwen steken, dan kan je in deze demonstratiezonde zelf aan de slag gaan met spuitmachines voor verf en gipspleister, boormachines of pistolen voor parketlijmen. Maak dus zeker van de gelegenheid gebruik om de nieuwe producten eigenhandig uit te testen. 

De opvallendste nieuwigheid dit jaar is de introductie van een tweede demonstratiezone, die volledig in het teken staat van de digitalisering van de bouw. De experten van het WTCB, het kenniscentrum van de bouw, gaan in hal 3 namelijk demonstraties geven van concrete vormen van digitalisering die nu al toegepast worden op Belgische werven. Je ontdekt er hoe technologieën als mixed en augmented reality, exoskeletten of digitale meettechnieken het leven van een aannemer flink kunnen vergemakkelijken.

Networking

Tijdens de vorige editie vonden zowat 4.300 bezoekers de weg naar de beurs. Het merendeel van deze mensen zijn vakmensen. Hoofdzakelijk aannemers, maar ook architecten en voorschrijvers zijn massaal aanwezig. De Dag van de Afwerking is dus de ideale gelegenheid om contacten te leggen en je professioneel netwerk uit te breiden. 

Traditiegetrouw is er op de beurs gratis catering. Bezoekers hoeven dus geen honger of dorst te lijden en er is uiteraard geen betere manier om bij te praten met collega’s en vrienden dat onder het genot van een hapje en een drankje. De organisatoren Confederatie Bouw en BEWAP volgen de adviezen en voorschriften van de overheid nauwgezet op en stellen alles in het werk om de beurs op een veilige manier te laten plaatsvinden. 

Traditiegetrouw is er op de beurs gratis catering.

Praktisch 

De toegang tot de beurs is volledig gratis, maar bezoekers moeten zich wel vooraf inschrijven via www.dagvandeafwerking.be . Na inschrijving ontvang je via e-mail een persoonlijk e-ticket met QR-code. Breng dit ticket geprint mee of laat de barcode scannen vanop je smartphone.

Dag van de Afwerking gaat door op dinsdag 23 november, van 10 tot 19 uur, in Brussels Kart Expo in Groot-Bijgaarden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details