NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Uw creativiteit wordt werkelijkheid

Uw creativiteit wordt werkelijkheid

Houtvakbeurs Prowood stond vol machines, bouwmaterialen en rollend materieel. Tussen al dat geweld vond u ook B4tec bvba. Met hun CAD- en CAM-software widooca ontwerpt, berekent en produceert u interieuritems. Van ramen en deuren tot kasten en binnendeuren. Een tekenprogramma dus? Nee, het is veel meer dan dat. U verwerkt er orders mee, stuurt er uw machines mee aan en maakt er 3D-beelden mee om het ontwerp te tonen aan uw klanten.

Complete materialenbibliotheek
Bram Van Melckebeke: “Klanten komen naar mij met de vraag: hoe kan ik nog eenvoudiger en creatiever maatmeubels ontwerpen met een minimale foutmarge en een maximale snelheid? Precies daarvoor is widooca ontwikkeld. Begin jaren 90 was die software in handen van CD Technologies, waar ik aan het hoofd stond van de R&D-afdeling. Vorig jaar nam ik het programma over met mijn eigen bedrijf B4tec om het nog verder te ontwikkelen en te verbeteren.”

“Met widooca willen we al het praktische, arbeidsintensieve en repetitieve werk overnemen zodat u zich maximaal kunt concentreren op het ontwerp en de band met uw klant. Dat gemak begint met de gigantische materialenbibliotheek van het programma. U kunt het zo gek niet bedenken of het onderdeel zit in de databank: van het kastenbeslag over plaatmaterialen tot alle mogelijke afwerkingen. En vindt u toch een onderdeeltje dat nog niet in de bibliotheek zit – ik daag u met plezier uit – dan voegen we dat onmiddellijk toe. Zo hebt u alle bouwstenen voor uw ontwerp in een muisklik.”

Projectmanagement, prijsberekeningen en 3D-beelden
“Onze software communiceert ook met uw projectbeheersysteem. Komt er een nieuwe vraag binnen? Dan vindt u dat project terug in widooca. En gaat die kast of keuken in productie? Dan actualiseert widooca de informatie in uw projectbeheerprogramma. Prijzen berekenen doet onze software ook: de materialen, de werkuren en het transport inbegrepen. U wint daarmee heel wat kostbare tijd. Want de software doet het papierwerk voor u. Extra troef van widooca is de 3D-visualisatie. Want een beeld zegt veel meer dan duizend woorden. Toon aan uw klant het ontwerp van zijn nieuwe keuken of kast in 3D en zijn hart gaat gegarandeerd sneller slaan.”

Ook voor 5-assige machines
Waar tekenprogramma’s stoppen, gaat widooca nog even door. Want met de software tekent u niet alleen interieurstukken. U stuurt er ook uw machines mee aan – één machine of een grote productiehal. “Mensen kiezen voor maatwerk omdat de standaardkasten niet voldoen. Omdat de kamer speciale hoeken, kanten of een schuin dak heeft. Interieurbouwers vervangen hun 3-assige machines daarom steeds vaker door 5-assige machines. Die trend zien we al langer. Maar voorlopig zijn weinig tekenprogramma’s daaraan aangepast. Op Prowood kregen we regelmatig de vraag: stuurt widooca ook 5-assige computergestuurde boor- en freesmachines aan? Het antwoord is volmondig ja. De software is al ingesteld voor de meestvoorkomende machinemerken. Hebt u toch nog een andere machine? Dan passen we de instellingen daaraan aan.”

Over widooca
Widooca is de software van B4tec, specialist in de automatisering van maatwerkproductie in de interieurbouw. Uw contactpersoon bij B4tec is Bram Van Melckebeke. Na 11 jaar ervaring bij CD Technologies nam hij widooca over om het verder te ontwikkelen en uw werk nog makkelijker, sneller en juister te maken.    

Tekst: Joke Hofmans   Beeld: B4tec

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details