NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Cras Woodshops plant zijn vlag in Brussel

Cras Woodshops plant zijn vlag in Brussel

Langs deze drukke invalsweg, grondgebied Evere, nestelde het familiebedrijf uit Waregem zijn 17e vestiging. Het nam er eind vorig jaar de activiteiten van houthandel Steenhoudt over. Nu het Cras woodshops-logo op de gerenoveerde gevels prijkt is de overname meteen ook fysisch erg goed zichtbaar.

Spilfiguur in deze houthandel is nog steeds de vroegere eigenaar : Renaat Steenhoudt.. Je ziet Renaat bellen met leveranciers, praten met klanten, instructies geven aan zijn productiemedewerkers en goederen in ontvangst nemen. Aankoop, verkoop, productie, logistiek… Renaat heeft er een belangrijk aandeel in.

Hét sleutelwoord is hier ‘reactiviteit’ – Renaat Steenhoudt

‘Sinds ik in 1985 na mijn legerdienst mijn vader kwam vergezellen in de houthandel, staat mijn leven inderdaad nagenoeg volledig in het teken van deze zaak’, vertelt hij. ‘Mijn nauwe betrokkenheid bij alle aspecten van het runnen van de houthandel is ook net wat ons onderscheidt van de collega’s in de buurt. Ik durf zeggen dat onze reactiviteit bij de aanvragen van klanten echt het verschil maakt. We antwoorden liefst zo snel mogelijk op prijsaanvragen. Soms gewoon via een kort telefoontje naar de klant, met nog een paar extra vragen om alles correct te kunnen beantwoorden. Meedenken, doorvragen, adviseren en corrigeren waar nodig… onze klanten zijn dat van ons gewoon.’

Een erg divers klantenbestand.

Die klanten, dat zijn vooral kleine aannemers. ‘Mijn klantenbestand is erg multicultureel’, gaat Renaat verder. ‘Ik heb minstens evenveel Roemeense, Albanese, Poolse of Hongaarse klanten als Belgische. Velen van hen sturen hun eindklanten door naar ons. In onze showroom komen ze dan in het kader van hun nieuwbouw- of renovatieproject een erg breed spectrum van producten kiezen : de parketvloer, maar ook de deuren, de dressing, de trap en de deuren. Wij regelen alles voor onze klant, zodat die zich volledig op de plaatsing kan toeleggen. We zijn zeker niet de goedkoopste houthandel in de regio, maar deze service maakt ons uniek. Dat weegt voor de klanten meer door dan een bodemprijs.

Synergie met veel groeikansen.

Of Renaat zich goed voelt bij de overname? ‘Jazeker’, klinkt zijn antwoord overtuigd. ‘In deze regio liggen nog veel kansen voor onze houthandel. Dankzij de inbreng en de structuur van een organisatie als Cras zullen we die nu ook kunnen benutten. Met een nog breder assortiment én uitgebreide service voor onze klanten. Daar kan ik alleen maar blij om zijn’, gaat de ex-eigenaar verder.

Volgende week start zijn opvolger op. Goed op tijd, zodat de kennisoverdracht optimaal kan verlopen. ‘Ik heb hem wel één en ander te vertellen’, glimlacht Renaat. ‘Gedurende het komende jaar zal ik hem alvast mijn versie van de knepen van het vak leren. Als hij mijn ervaring en kennis laat matchen met de sterktes van een bedrijf als Cras, dan voorspel ik een mooie toekomst voor deze woodshop hier te Evere.’

Meer info over Cras Woodshops via craswoodshops.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details