Platform voor de interieurbouwbranche
Producten

Consument omarmt speciale steensoorten

De laatste jaren zit keramiek in de lift als materiaal voor het werkblad in de keuken. Maar ook natuursteen is helemaal terug.

INALCO – Storm Gris kopiëren
De marmerimitaties in de ‘Dual’-collectie van Inalco bieden tal van mogelijkheden om een uniek interieur te creëren.

Tekst: Els Jonckheere Beeld: Tuytelaers

11 januari 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Vooral de speciale soorten vinden steeds vaker hun weg naar de consument. En dit niet alleen in de allerhoogste niche, maar evenzeer in het middensegment. Dat is alvast de mening van Tuytelaers uit Ravels, al meer dan zestig jaar gespecialiseerd in natuursteen en ondertussen ook actief in keramische en composietsteen.

Kwartsiet is verkrijgbaar in een uitgesproken kleurenpallet.

Van marmer, over graniet en basalt, tot keramische en composietsteen: je vindt het allemaal bij het familiebedrijf Tuytelaers, en dit tegen een correcte prijs. “Om de beste kwaliteit te garanderen, kopen we onze steen vaak rechtstreeks bij de bron”, vertelt marketingmanager Ben Clerix. “Daarnaast investeren we continu in nieuwe machines, waardoor we ook het moeilijkere maatwerk in natuursteen, composiet en keramiek aan ons cliënteel kunnen leveren.” 

Vele mogelijkheden in natuursteen

Natuursteen is altijd de grote liefde van Tuytelaers geweest. “Vandaag is graniet nog steeds populair voor (buiten)tegels en keukenbladen”, vertelt Ben Clerix. “Toch moet dit materiaal alsmaar vaker de duimen leggen voor marmer, kalksteen en kwartsiet. Het toenemende aanbod aan betere producten om marmer te beschermen, zorgt ervoor dat marmer terug in de lift zit. Omwille van de vrij poreuze samenstelling is het echter nog steeds niet alom toepasbaar. In kalksteen zijn onder meer de ‘Fior Di Bosco’ en ‘Travertino’ in al hun schakeringen helemaal terug van weggeweest. Kwartsiet dankt zijn vernieuwd succes aan zijn bijzonder hoge resistentie tegen vlekken, krassen en hitte. Bovendien sluit de steen qua look sterk bij marmer aan, met eindeloze mogelijkheden in kleuren en patronen. Want er is veel meer beschikbaar dan lichte platen met relatief sobere grijze of bruine adering. In ons gamma vind je ook meer uitgesproken en veelkleurige soorten. Denk maar aan de ‘Braziliaanse Fusion Wow’ met rode, gele, groene en grijze kleurschakeringen. De ‘Gaultier Fantasy’ bevat dan weer blauwe delen. Of de mooi groene ‘Emerald Green’ waarmee een unieke look kan worden gecreëerd. Als afwerking is er de keuze tussen gepolijst of mat/leather.”

Kwartsiet dankt zijn vernieuwd succes door zijn bijzonder hoge resistentie tegen vlekken, krassen en hitte.

Kwalitatieve alternatieven

In de zoektocht naar speciale en hoogwaardige platen beperkt Tuytelaers zich evenwel niet tot natuursteen. “We willen onze klanten ook graag de beste alternatieven in keramische en composietsteen blijven aanbieden”, aldus Ben Clerix. “Zo zijn we exclusief verdeler van ‘Caesarstone’ dat sinds 1987 wereldleider is in de markt van unieke kwartscomposiet. De oplossingen spelen in op recente trends en creëren een meerwaarde in elk interieur. Zo kan de meest recente collectie ‘Dark’ op heel wat bijval rekenen.” Al even enthousiast is Ben Clerix over de twee nieuwe marmerimitaties (wit en zwart) in de ‘Dual’-collectie van Inalco. “Deze fabrikant heeft zich daarnaast gespecialiseerd in het reproduceren van complexe of moeilijk te vinden natuursteensoorten in keramische alternatieven. Dit bedrijf weet als geen ander de look en feel  van het originele materiaal na te bootsen. Hierdoor blijven hun zeer getrouwe natuursteenimitaties, zoals de ‘Umbra Marron’, ‘Geo’ en ‘Iseo’ wereldwijd hoge ogen gooien.” 

Tuytelaers is exclusief verdeler van ‘Caeserstone’ dat sinds 1987 wereldleider is in de markt van unieke kwartscomposiet.

Uitbreiding van het gamma

Tot dit jaar bood Tuytelaers enkel het keramische gamma van Inalco aan. Daar is ondertussen verandering in gekomen, want sinds enkele maanden werkt de verdeler ook samen met Lapitec. “Deze Italiaanse fabrikant wist als eerste – en voorlopig enige – een honderd procent porselein-keramisch blad te creëren. Deze ‘Artistica’-collectie is in de massa gekleurd en heeft aderingen die in de volledige dikte van het blad doorlopen”, vertelt Ben Clerix. “Sinds kort hebben we de platen op voorraad in diverse kleuren en patronen. Zeker de nieuwe versie van de gitzwarte ‘Nero Assoluto Velluto’ is indrukwekkend. Het is de zwartste plaat in zijn soort en heeft een zeer aangename, vlek- en krasbestendige oppervlaktebewerking. Alle materialen zijn na afspraak vrijblijvend te bezichtigen in onze platenhal. Natuurlijk kan je ons ook contacteren voor beeldmateriaal of stalen.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%