NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Compleet deurscharniersysteem voor volglasdeuren

Compleet deurscharniersysteem voor volglasdeuren

Op de beurs BAU 2019 in München stelde Simonswerk zijn nieuw deurscharniersysteem voor. TECTUS Glass biedt een oplossing voor volmaakt vlaksluitende volglasdeuren. Met esthetische en functionele meerwaarde uiteraard.

Royale beglazing en transparante doorgangen gaan vaak hand in hand met de wens naar een strak design. TECTUS Glass maakt die visie een stuk eenvoudiger te realiseren en tilt het design van volglasdeuren naar een hoger niveau.

Minimalistisch design met maximale transparantie
Met de TECTUS Glass komt Simonswerk innovatief uit de hoek. Voor het eerst zijn de volglasdeur, kozijn en het scharnier- en sluitsysteem strak aaneengesloten in één vlak gemonteerd. Met deze integrale beslagoplossing neemt het bedrijf voorgoed afscheid van de klassieke look van volglasdeuren. Het resultaat? Een minimalistisch design in combinatie met maximale transparantie. Het product werd al bekroond met diverse internationale designprijzen. Het gepatenteerde scharniersysteem is nagenoeg onzichtbaar en optimaliseert aantrekkelijke concepten van interieurarchitecten.

TECTUS Glass
De innovatieve sluitoplossing van de TECTUS Glass bestaat uit een sluitmagneet KC 50 voor inbouw in het kozijn en een magneetplaat KC 50/G voor montage op de volglasdeur.

Filigrein design en hoge belastbaarheid
Simonswerk biedt een volledige beslagoplossing voor volglasdeuren, bestaand uit het verdekt aangebrachte nieuwe scharniersysteem, een contactloze magnetische sluiting en optisch op elkaar afgestemde greepvarianten. Met betrouwbare belastingswaarden tot 80 kilogram biedt het vooral in de objectbouw nieuwe opties voor volglasdeuren.

Vanaf nu zijn een filigrein design en een hoge belastbaarheid wel te combineren. Ter illustratie: de maximale belasting van 80 kilogram komt overeen met die van een glasdeur van enkellaags veiligheidsglad (ESG) met een dikte van 8 tot 10 millimeter.

TECTUS Glass
TECTUS Glass combineert een minimalistisch design en maximale transparantie voor volglasdeuren.

Magnetisch sluitsysteem en vergrendelbare greepoplossing
De innovatieve sluitoplossing van de TECTUS Glass bestaat uit een sluitmagneet KC 50 voor inbouw in het kozijn en een magneetplaat KC 50/G voor montage op de volglasdeur. De sluitoplossing is geluid- en contactloos. Bovendien stel je de houddruk indien gewenst individueel in. Dankzij de duurzame magneetwerking is de sluitmagneet slijtagevrij.

Nog op BAU 2019 was de KC Lock voor het eerst te zien. Daarmee brengt Simonswerk een vergrendelbare greepoplossing voor volglasdeuren. De innovatieve sluitoplossing brengt een onderhoudsvrije werking en minimalistische look samen. Het sluitmechaniek zorgt voor een enkelzijdige vergrendeling van volglasdeuren zonder optisch hinderlijke slotkasten, sleutels of rozetten. KC Lock werkt stroomloos. De sluittoestand is aan beide zijden herkenbaar en er is een noodontgrendeling voorzien. 

Tekst: Stephanie Demasure   Beeld: Simonswerk

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details