NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
CNC-bewerkingscenter met rastertafel voor elke toepassing

CNC-bewerkingscenter met rastertafel voor elke toepassing

Eind januari vond de opendeurdag in het SCM-hoofdkwartier plaats, die zoals elk jaar nieuwsgierige bezoekers van over de hele wereld lokte. Dit jaar was het thema ‘Smart & Human Factory’, of de fabriek van de toekomst, met de focus op het vereenvoudigen en efficiënter maken van de werkplaats door een gloednieuw interactiesysteem tussen mens, robot en machine. Aansluitend werden niet alleen de nieuwe modellen bij de kantenlijmers en schuurmachines geïntroduceerd, maar ook de nieuwkomer bij de CNC-nesting machines: de SCM Morbidelli x200-x400. Als exclusieve verdeler van SCM-houtbewerkingsmachines in België stelt Rogiers graag laatstgenoemd all-in-one CNC-bewerkingscentrum voor, dat met zijn rijke uitrusting aan frees- en boormogelijkheden voldoet aan alle noden in de houtbewerkingsindustrie. 

De SCM Morbidelli x200-x400 vervoegt het gamma SCM CNC-nesting centers, voordien bestaande uit de SCM Morbidelli N100 en SCM Morbidelli m400f/m600f. Deze gloednieuwe machines zijn beschikbaar met 3, 4 of 5 (SCM Morbidelli x400) assen en vormen de perfecte oplossing voor nesting-toepassingen. Het nieuwe machineframe bestaat uit een gesloten portaalconstructie, die zich boven een vaste rastertafel verplaatst over lineaire prismageleidingen. Voor alle modellen van deze machine wordt het portaal in X-as richting synchroon aangedreven door twee motoren, één aan de voorkant en één aan de achterkant, om zo een maximale nauwkeurigheid te garanderen, ook bij zware belasting. De x200 en x400 zijn ze standaard voorzien van de ‘Pro-Space’ beveiliging. Door het ontbreken van hekwerk rondom de machine heeft de bediener met deze standaard beveiliging een eenvoudige en 360° veilige toegang tot de werktafel, zonder dat hij/zij hierbij moet wachten op het einde van het programma. Deze opstelling en de integratie van de schakelkast en vacuümpomp in het frame van de machine, zorgen er eveneens voor dat de SCM Morbidelli x200 en x400 een zeer kleine voetafdruk hebben. De x200 of x400 passen dus in een kleine werkplaats zonder de bestaande apparatuur te moeten verplaatsen, wat naast een financiële besparing ook een tijdsbesparing oplevert. 

CM Morbidelli x200-x400

De boorcycli worden tot 60 procent sneller uitgevoerd.

Moduleerbaar op maat
De SCM Morbidelli x200-x400 machines, zijn beschikbaar in verschillende tafelafmetingen en ze kunnen, indien gewenst, opgedeeld worden in meerdere vacuümzones. De grootste tafel kan ingedeeld worden in  30 zones, die tijdens het frezen dynamisch geselecteerd kunnen worden om te zorgen voor een maximale blokkering van producten zelfs bij kleine afmeting of hoge porositeit. Verder kunnen alle machines voorzien worden van een automatische laad-, los- en etiketteersysteem waarbij de bewerkingsrichting vrij te kiezen is. 

De verschillende frees- en boorgroepen zijn 100 procent inzetbaar over de volledige tafel dankzij hun koers die tot ruim buiten de tafel reikt en er kunnen tot 53 posities voorzien worden voor freesgereedschap. De rigide, innovatieve en unieke SCM Ro.Ax boorgroepen, die meer dan 1.000 uren kunnen ingezet worden zonder onderhoud, zijn zo ontworpen dat ze elk type boorpatroon aankunnen en met tijdsreducties tot 60 procent, in vergelijking met de traditionele boorgroepen. Verder is er het gepatenteerd FAST 14 gereedschapsmagazijn aan boord meelopend in X-richting, direct naast de freesmotor, waardoor de gereedschapswissel in minder dan 15 seconden mogelijk is. 

CM Morbidelli x200-x400

Het gepatenteerde FAST 14 gereedschaps­magazijn maakt gereedschapswissels in minder dan 15 seconden mogelijk.

Slimme software
Omdat deze machine kadert in het ‘Smart & Human Factory’-concept van SCM, werd er natuurlijk ook meer dan voldoende aandacht besteed aan de software. Zo zorgt de geïntegreerde CAD-CAM-module Maestro voor een snelle en intuïtieve programmering. Hiertoe behoort ook de eenvoudige, efficiënte en gebruiksvriendelijke Maestro Nest. Deze optimalisatiesoftware voorziet alle nodige functies voor het nestingproces: van een simpel ‘rechthoekig’ werkstuk tot de meest gevarieerde en complexe geometrische vrije vormen. Als besturingseenheid wordt dan weer gebruik gemaakt van de nieuwe door SCM ontworpen ‘eye-M’, met een strak en elegant design die een full screen-effect heeft en voorzien is van een horizontale ledlichtlijn om de machinestatus aan te geven.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details