NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De clowntrend: van saai naar speels in drie stappen

De clowntrend: van saai naar speels in drie stappen

Klassieke uitgebalanceerde interieurs doen het al jaren goed. Maar opgelet: er is een frisse wind op komst. Een groep rebelse creatievelingen – clowns, zeg maar – haalt zijn inspiratie uit het circus. Met een speels alternatief willen ze wat meer schwung brengen in de interieurwereld.

Klaar om je creatieve geest de vrije loop te laten? Hieronder vind je drie eenvoudige stappen om de circustrend toe te passen op je eigen interieurdesign. Je hoeft ze niet van a tot z te volgen. Belangrijker is om creatief aan de slag te gaan en plezier te beleven. Laat je inspireren!

Stap 1: voeg pit toe met een opvallende vloer
In sommige trends dreigt de vloer naar de achtergrond te verschuiven, maar bij de circustrend steelt ze net de show. Een vloer is volgens de designers achter deze trend namelijk veel meer dan enkel een canvas dat je inricht met meubilair en decoratie. Bovendien zijn uitgesproken vloeren erg tegenwoordig erg trendy. Ze creëren een vrolijke sfeer en geven de hele ruimte net dat tikje meer.

Stap 2: beken kleur
Kleur, kleur en nog eens kleur: de circustrend heeft het niet zo voor neutrale schakeringen en grijstinten. Kun je je vinden in het idee, maar wil je liever niet te ver gaan? Dan zijn oranjeachtige aardetinten dé oplossingvoor jou. Ze creëren een rustige en warme sfeer, en zijn bovendien makkelijk te combineren met andere kleuren in de ruimte. Wil je het wat avontuurlijker aanpakken? Combineer dan primaire kleuren, zoals geel en blauw.

Stap 3: verras met originele contrasten
Speel met contrast en geef je interieurproject een ludieke toets. Betrek hierbij gerust de hele ruimte, bijvoorbeeld door te variëren in de kleuren en vormen van het meubilair, de kantooruitrusting en de vloer. Durf gerust te experimenteren met originele motieven en materialen zoals plexiglas – dat is aan een felle comeback bezig. Zelfs een vleugje kitsch hier en daar kan geen kwaad. Het mooiste resultaat krijg je immers vaak door de dingen eens vanuit een ander perspectief te bekijken.

Of je het volledige stappenplan volgt of slechts hier en daar een leuke twist toevoegt: dat mag je zelf kiezen. Zelfs de kleinste verandering tilt je ruimte meteen naar een ander niveau.

Klaar om buiten de lijntjes te kleuren? Ontdek de creatieve en veelzijdige vloeroplossingen van IVC, zoals het speelse Harlem-design uit de Concept 70-collectie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details