NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Campagne tegen de gezondheidsrisico’s van houtstof
Wie gedurende lange tijd in de houtsector actief is of was, heeft een verhoogde kans op neus- of sinuskanker. (Beeld: ©Jelena – stock.adobe.com)

Campagne tegen de gezondheidsrisico’s van houtstof

Woodwize en Fedris bundelen de krachten

“Jouw werkt verdient applaus. Jouw aandacht voor houtstof ook?” Onder die noemer lanceerden Fedris, het Federaal agentschap voor beroepsrisico’s, en Woodwize op het einde van het veiligheidsseminarie Houtstof hun campagne die moet wijzen op de mogelijke schadelijke gevolgen van houtstof.     

Wie gedurende lange tijd in de houtsector actief is of was, heeft een verhoogde kans op neus- of sinuskanker. Houtstof zou daar een belangrijke rol in spelen. Meer dan reden genoeg om een sensibiliseringscampagne op de zetten. En waar die beter te lanceren, dan tijdens Prowood. Prof. dr. Dejonckere, algemeen coördinator van de Wetenschappelijke Raad van Fedris gaf er op 19 oktober een uiteenzetting over het voortgezet gezondheidstoezicht naar neus- en sinuskankers bij ex-houtbewerkers. Personen die symptomen van neuskanker ondervinden (spontane neusbloedingen, minder reuk en zo meer) kunnen, onder bepaalde voorwaarden, via het voortgezet gezondheidstoezicht tot twee keer per jaar gratis een neusonderzoek laten uitvoeren bij een NKO-arts.

Fedris en Woodwize willen houtwerkers sensibiliseren op de werkplek. (Beeld: Jens Mollenvanger)

Communicatiemateriaal

Bij de lancering van een nieuwe campagne hoort natuurlijk ook nieuw communicatiemateriaal. Daarom werd er een nieuwe folder ontwikkeld met beknopte informatie over de symptomen van sinuskanker en het voortgezet gezondheidstoezicht. Daarnaast is er ook een nieuwe affiche die kan worden opgehangen op de werkplek om werknemers te sensibiliseren.

Wil je communicatiemateriaal bestellen? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of [email protected]. Je kan ook altijd terecht op de Woodwize-website voor eerstelijnsadvies en informatie over specifieke (veiligheids)opleidingen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details