Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Sectornieuws

CAD/CAM-software, voer voor specialisten

Tekst | Johan Debaere

Beeld | 3D-SWOOD Benelux

14 oktober 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Houtverwerkende bedrijven zetten steeds vaker de stap naar een verregaande automatisering en digitalisering van hun bedrijfsprocessen. Voor de levering van een gepaste CAD/CAM-software op maat doen ze het best een beroep op een specialist. Zo is 3D-SWOOD Benelux al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het leveren van CAD/CAM-toepassingen. 

Op Prowood zet de firma 3D-SWOOD Benelux de verschillende modules in de kijker. SWOOD Design, dat volledig in SOLIDWORKS geïntegreerd is, verhoogt de efficiëntie van het ontwerpproces, terwijl de CAM-module automatisch alle bewerkingen maakt om de productie te vereenvoudigen. Met de Nesting-module worden projectonderdelen effectief op een paneel genest, klaar voor productie. Door de koppeling van de SWOOD Center Service aan ERP-, MES- of andere bedrijfssystemen kan het productieproces eenvoudig geautomatiseerd worden. SWOOD BW, tot slot, richt zich specifiek op de houtskeletbouw.

“Met onze softwarepakketten kan elk ontwerp in 3D getekend en realistisch voorgesteld worden. Dankzij de speciale functies voor de houtverbindingen zijn de bewerkingen die erachter zitten snel en automatisch uitvoerbaar. Gebruikers kunnen ook componenten uit de bibliotheek van 3D-SWOOD Benelux ophalen of eigen elementen met een gepersonaliseerde werkwijze opslaan. Zodra het ontwerp klaar is, kan de gebruiker met één klik de machines op de werkvloer aansturen en dat geldt zowel voor 2-, 3- als 5-assige bewerkingscentra”, legt zaakvoerder Serge Ulrich uit. “We leveren niet alleen software en automatiseringsoplossingen, maar staan ook in voor de implementatie bij de klanten en de opleiding van de gebruikers. Dankzij onze kennis en jarenlange ervaring in deze sector kunnen we klanten bovendien ondersteunen bij de uitwerking van hun specifieke projecten. Op onze stand staat dus niet alleen de software centraal, maar vooral ook onze service.”

Ontdek de software en service tijdens Prowood op stand 4332. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Interieurbouw & Schrijnwerk? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details