NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Brachot-Hermant Group versterkt positie in Frankrijk door overname groeve Emile Rebillon

Brachot-Hermant Group versterkt positie in Frankrijk door overname groeve Emile Rebillon

Brachot-Hermant Group neemt sinds kort de ontginnings- en productieactiviteiten over van de Emile Rebillon groeve, gelegen in het Bretonse Perros-Guirec. Met deze overname verstevigt Brachot-Hermant Group haar positie als belangrijkste producent van de graniet Rose de la Clarté en wordt de verdere internationale expansie ondersteund. Brachot-Hermant Group is tevens eigenaar van de dichtbij gelegen SAG-sites (Société Armoricaine de Granit), eveneens actief in de ontginning van de roze graniet.

Sinds 1976 ontgint de groeve van Rebillon de natuursteen Rose de la Clarté vanuit de granietbekken Ploumanac’h. Hoewel deze bekken al een eeuwenlange en rijke geschiedenis kennen in het ontginnen, zijn er vandaag de dag nog maar 3 bedrijven actief, waaronder SAG en Rebillon – beiden in het bezit van de Brachot-Hermant Group. Rose de la Clarté kent zijn toepassingen voornamelijk in de funeraire en monumenten sector alsook in de wegenbouw. De jaarlijkse afzetmarkt wordt geraamd op een 3.000m³, waarvan de twee groeves SAG en Rebillon ruim 2.300m³ op zich nemen. Rose de la Clarté komt voor in een lichtere en donkere tint, getypeerd door een roze achtergrond met witte en zwarte spikkels.

Met de overname van de Brachot-Hermant Group, maakt de Rebillon-groeve nu deel uit van een internationale marktspeler, met ruim 118 jaar ervaring en expertise in de ontginning, verwerking en distributie van natuursteen. Met de overname telt de Group een 19 groeves, voornamelijk gelegen in Frankrijk, Portugal, Noorwegen, Ierland als in Zuid-Afrika en actief in de ontginning van graniet en blauwe hardsteen. Daarnaast is de Group eigenaar van een 7-tal productiesites en 11 distributiecentra wereldwijd, voornamelijk gespecialiseerd in de productie (verzagen en bewerken) en de distributie van afgewerkte platen en tegels.

Als technische innovator stelt de Brachot-Hermant Group alles in het werk om de ontginning en de productie van natuursteen te optimaliseren in methodologieën en in een state of the art machinepark. De objectieven: de meest efficiënte, kwalitatiefste en nieuwste technieken in verzagen en bewerkingen garanderen. De Brachot-Hermant Group streeft er dan ook naar om de exploitatie en productie van de Rose de la Clarté graniet vanuit de Rebillon groeve verder te ontwikkelen en te ondersteunen. De groei van het distributienetwerk van de graniet zal verzekerd worden door o.a. de nabijgelegen depot in Saint-Étienne-en-Coglès.

Brachot-Hermant Group gelooft sterk in Duurzaam Ondernemen met het oog op de toekomst, en dit zowel binnen de organisatie als samen met hun klanten en leveranciers. Zo ondertekende de Group recent het Trustone convenant waarbij overheden, vakbonden, ngo’s en de sector afspraken maken voor een meer verantwoorde productie en inkoop van natuursteen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details