NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Bouwen met het oog op de toekomst
Building Legacies, het iconische gebouw de Pontsteiger in Amsterdam.

Bouwen met het oog op de toekomst

Nieuwe relaties ontmoeten. Mooie oplossingen laten zien en het vergroten van naamsbekendheid. Dat zijn voor veel bedrijven doelstellingen wanneer ze deelnemen aan Polyclose: de tweejaarlijkse vakbeurs in Gent. De beurs die op 31 augustus, 1 en 2 september 2022 gepland staat, biedt een overzicht van alle bewegende elementen aan gevels, inclusief poorten en hekken.

“Opdrachtgevers en gebruikers van gebouwen verwachten en verdienen kwaliteit en zekerheid. Of het nu gaat om veiligheid, comfort of een laag energieverbruik. Tijdens Polyclose tonen we de oplossingen die daar een bijdrage aan leveren. De regelgeving maar zeker ook de bouwwereld stelt steeds hogere eisen. Enkel een goed product volstaat niet altijd. Het gaat om de oplossing, een zekere oplossing die getest en gecertificeerd is.”

Aan het woord is Rob Huvers, Manager Marketing & New Business bij Kawneer Nederland BV dat zich met zo’n 150 medewerkers focust op het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van aluminium profielsystemen voor ramen, deuren, schuifpuien en vliesgevels. Vanuit de vestiging in Harderwijk bedient het bedrijf de Benelux, de Duitstalige landen en Tsjechië. “Naast de totaaloplossingen die we zelf bieden, zijn we ook de samenwerking aangegaan met enkele prominente complementaire spelers op de markt om zo een gezamenlijke oplossing te bieden. Want de som van kwalitatieve producten geeft per definitie geen kwalitatief resultaat. Zo geven we invulling aan de eisen van de markt en onze slogan ‘Building Solutions’.” 

Naast de praktische oplossingen introduceert Kawneer haar opgefriste wereldwijde huisstijl met als centrale slogan ‘Building Legacies’. Rob: “Want dat doen we: vanuit onze vestigingen in de VS en Europa bouwen we met onze aluminium gevelsystemen mee aan de meest iconische gebouwen over de hele wereld.”

Het Stationsplein in Leiden.

De oplossing vinden naar de toekomst toe 

Onder meer schaarste van grondstoffen, klimaatverandering, de focus op gezondheid en de verstedelijking zullen de gebouwde omgeving naar de toekomst veranderen. “Om klimaatverandering tegen te gaan heeft de Europese Unie hoge ambities gesteld om de uitstoot van met name CO2 te minimaliseren”, aldus Rob. “Nederland heeft daarnaast de doelstelling om in 2050 volledig circulair te zijn. Dit stelt hoge eisen aan de hele bouwsector die voor een belangrijk deel verantwoordelijk is voor de uitstoot van CO2 en het grondstofgebruik. Kawneer biedt een groot aantal producten met een isolatiewaarde die een positieve invloed hebben op de energieprestatie van gebouwen. Zo introduceren we de AA 5110 in stolp uitvoering met het unieke thermoblock: deze laatste zorgt voor uitstekende isolatiewaarden. Daarnaast is een toenemend aantal van onze producten ook cradle-to-cradle gecertificeerd: het ultieme bewijs van duurzaamheid en circulariteit. Om aan de eisen op het gebied van veiligheid, comfort en gezondheid te voldoen bieden we tal van praktische en gecertificeerde oplossingen voor onder andere geluidsreductie, brandveiligheid en inbraakwerendheid. Kortom, Kawneer is klaar voor de toekomst.”

Hoog isolerend raam- en deursysteem zowel cradle-to-cradle en passiefhuis gecertificeerd.

De kunst van de eenvoud 

“Kawneer staat bekend om de modulaire aluminium systemen voor ramen, deuren en gevels. Ongeacht of er gekozen wordt voor hoog isolerend, inbraakwerend of brandwerend: de vormgeving blijft gelijk. Voor de gevelbouwer biedt dit een groot voordeel in productie en voorraad. Daarnaast introduceert Kawneer, samen met een partner, een innovatieve oplossing op het gebied van comfort en energiereductie met een groot installatievoordeel”, besluit Rob. 

Eerste grote bijeenkomst voor sectorgenoten

De 20e editie van Europese vakbeurs Polyclose belooft een bijzondere te worden: het is de eerste grote vakbijeenkomst sinds het ontstaan van de covidpandemie. Voor het eerst kunnen sectorgenoten elkaar weer ontmoeten en nieuwe innovaties bekijken.    

Registreer je gratis voor een bezoek aan Polyclose 2022 met de code: PE10106285.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details