NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Bosch, Fein en Rothenberger richten accu-alliantie op: AmpShare – powered by Bosch

Bosch, Fein en Rothenberger richten accu-alliantie op: AmpShare – powered by Bosch

Accusysteem voor professionals groeit naar meer dan 25 merken

18 volt-systeem met inmiddels meer dan 200 gereedschappen van verschillende fabrikanten 

  • Vóór eind 2023 300 compatibele gereedschappen gepland, alleen al 50 nieuwe van Bosch Professional 
  • Tijd, geld en ruimte besparen met één accu en één oplader voor alle merken 
  • Nog breder toepassingsspectrum en nog meer flexibiliteit voor de vakman

AmpShare ‒ powered by Bosch: Zo heet de nieuwe, fabrikantoverkoepelende globale accu-alliantie die de oprichtende bedrijven Bosch, Fein en Rothenberger nu in het leven hebben geroepen. Met AmpShare onderbouwen oprichters en leden hun gemeenschappelijke visie om professionele gebruikers het beste en uitgebreidste 18 volt-systeem te bieden dat over talrijke merken, toepassingen en landen heen compatibel is. Nu al kunnen professionals meer dan 200 gereedschappen van de merken Bosch, Brennenstuhl, Cox, Fein, Klauke, Ledlenser, Lena Lightning, Ramset, Sonlux en Wagner met een en dezelfde 18 volt-accu gebruiken. Met de oprichting van de AmpShare-alliantie groeit het fabrikantoverkoepelende accusysteem naar meer dan 25 merken. Het biedt professionals in alle segmenten een breder toepassingsspectrum dan ooit tevoren en bestrijkt nagenoeg elke toepassing met één AmpShare-accu. Gebruikers besparen daardoor geld, ruimte en tijd en leveren bovendien ook een bijdrage aan meer duurzaamheid, want over het geheel genomen hebben ze minder accu’s en opladers nodig.

AmpShare ‒ powered by Bosch: eenvoudiger, flexibeler, efficiënter

“Dankzij AmpShare wordt de snoerloze bouwplaats voor de vakman realiteit. Het werk wordt eenvoudiger, flexibeler en efficiënter“, aldus Henk Becker, voorzitter van het divisiebestuur van Bosch Power Tools. “Wij bundelen in deze alliantie van fabrikanten onze krachten ‒ ampère, kortweg Amp ‒ en zetten nog meer vaart achter onze visie van één universeel accuplatform door het delen (‚sharing‘) van één accu en één logo over alle merken heen.“ Enorm voordeel voor de gebruiker: Alle Professional-accu’s van het merk Bosch die sinds 2008 werden gekocht, dus meer dan 80 miljoen accu’s, blijven compatibel. Ze kunnen nog steeds worden gebruikt in alle professionele gereedschappen van Bosch, en voortaan ook in alle gereedschappen van de AmpShare-alliantie. Want de ten grondslag liggende en toonaangevende accutechnologie van Bosch blijft het hart van het systeem. Voor dr. Christoph Weiß, CEO van Fein, de toonaangevende aanbieder van multifunctionele gereedschappen, is de oprichting van de alliantie een verdere mijlpaal in de samenwerking met Bosch: “Wij hebben in 2016 samen met Bosch het Starlock-systeem als gereedschapopname voor multitools ontwikkeld. Met de oprichting van de AmpShare-alliantie zetten wij de visie en het besluit kracht bij om gereedschappen voortaan fabrikantoverkoepelend met maar één accu en oplader te kunnen gebruiken.

Wij zullen naast onze Multimasters het gehele 18 volt-programma bij Fein omzetten naar de AmpShare-interface om voor onze klanten het dagelijks werk gemakkelijker te maken.“ Rothenberger brengt zijn expertise en competentie bij speciale gereedschappen voor het verbinden, installeren en onderhouden van leidingen in de AmpShare-alliantie in. CEO dr. Christian Heine: “Wij geloven in systeemoplossingen en ook in de snoerloze bouwplaats. Een fabrikantoverkoepelend accusysteem met een groot bereik brengt beide bij elkaar. Wij hebben daarom besloten al onze accugereedschappen voortaan met AmpShare-interface op de markt te brengen.“

Bredere expertise en breder toepassingsspectrum dan ooit tevoren

Lid van de nieuwe AmpShare-alliantie zijn met ingang van heden ook Fischer ‒ technologische wereldmarktleider in belangrijke sectoren van de bevestigingstechniek, AAT Alber Antriebstechnik GmbH – fabrikant van elektrische trapklimmersystemen, Bepo ‒ specialist voor frees- en voegenzaagmachines voor montage en raamrenovatie, Förch ‒ aanbieder van elektrische gereedschappen voor de bouw, hout- en metaalbewerking en technische installaties in gebouwen evenals voor de sector bedrijfs- en motorvoertuigen, Honsel ‒ expert voor innovatieve niet- en bevestigingsoplossingen, Kolektor ‒ expert voor snoerloze multifunctionele drukspuitapparatuur, Kummert ‒ een toonaangevende fabrikant voor rioleringsinspectiesystemen, Leister ‒ toonaangevend in oplossingen voor kunststof lassen en proceswarmte, Mato ‒ expert voor smeertechniek, Signode, Orgapack en Strapex ‒ verpakkingsexperts met omsnoeringsapparaten, PerfectPro ‒ een toonaangevende aanbieder van bouwradio’s, en Rexroth ‒ specialist voor procesveilige schroefoplossingen. Bovendien zet Medmix naast de serie Cox ook de serie MK naar de AmpShare-interface om. “300 machines, meer dan 25 merken, één accu: Eind volgend jaar willen wij u als AmpShare-alliantie al meer dan 300 compatibele machines bieden, waarvan alleen al 50 nieuwe 18 volt-machines van Bosch Professional, waarmee we ons eigen programma nog eens uitbreiden“, aldus Henk Becker. Meer fabrikanten zullen volgen.

Beste prestaties in het systeem: accutechnologie voor innovatieve topmerken

De accutechnologie van Bosch biedt gebruikers in het kader van de AmpShare- alliantie veel meer voordelen. Daarbij behoren de volledige compatibiliteit met alle Professional-machines sinds 2008, waaronder de krachtige BITURBO-serie, de unieke CoolPack-technologie voor een lange looptijd en levensduur, de innovatieve celtechnologie voor de krachtigste accu’s van Bosch, de ProCore18V-accu’s, evenals de snelste oplaadtijd op de markt: zo is bijvoorbeeld de ProCore18V-accu met hoog prestatievermogen van 4,0 Ah in slechts negen minuten voor 50 procent opgeladen.

Meer informatie over AmpShare ‒ powered by Bosch op www.ampshare.com/be/nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details