NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Binnen genieten van de kracht van hout

Binnen genieten van de kracht van hout

Op ARCHITECT@WORK kwam Cras wel bijzonder verrassend uit de hoek. De bezoekers konden er immers in primeur kennismaken met vier nieuwe borelingen binnen het gamma ‘Wood on Walls’. En neen, we spreken niet over een uitbreiding van de gereputeerde gevelbekleding. Deze keer brengt Cras oplossingen op de markt waarmee de kracht van hout ook in interieurs een sprekende meerwaarde biedt.

Cras Woodshops, het Waregemse familiebedrijf met 140 jaar op de teller, is met zijn zestien eigen houthandels intussen een krachtpantser in de Belgische houtmarkt. Momenteel gonst het er van de bedrijvigheid. “Er loopt een intensief digitaliseringsproject dat de groep moet klaarstomen voor de toekomst”, vertelt marketingmanager Johan Demeyere. “Daarnaast bouwen en verbouwen we het netwerk van woodshops, heeft de directie in nieuwe machines geïnvesteerd en werd een gloednieuw innovatieteam opgericht dat aan nieuwe producten en collecties werkt.”

Op basis van ‘Trustwood’
Dit laatste werd meteen duidelijk op ARCHITECT@WORK. De nieuwe collectie van ‘Wood on Walls’ kon menig bezoeker bekoren. Niet verwonderlijk, gezien de vele troeven die deze wandbekleding biedt. “Bij de ontwikkeling van deze innovatieve collectie maakten we volop gebruik van onze nieuwe installatie om hout via een thermo-vacuümtechniek te verduurzamen”, legt Johan Demeyere uit. “Dit proces is gebaseerd op de toepassing van hoge temperatuur en stoom in een vacuümomgeving. Chemische toevoegingen behoren definitief tot het verleden. Na deze behandeling krijgt het hout de titel ‘Trustwood’ (treated under pressure, steam and temperature).”

Cras

In het kantoor van Waregem komt de esthetische kracht van de ‘Wood on Walls’ mooi tot uiting.


Ideaal voor binnenwandbekleding
‘Trustwood’ is licht, stabiel én duurzaam. “Kortom, de perfecte eigenschappen voor het maken van de nieuwe binnenwandbekleding”, aldus Demeyere. “Vandaar dat de collectie zich kenmerkt door een verhoogde weerstand tegen aantasting door insecten en weersinvloeden. Het hout vergt geen bijkomend onderhoud, beschikt over een warmere kleur doorheen zijn hele dikte, zorgt voor meer thermische isolatie en is een lichtgewicht. De wandafwerking is bovendien 100 procent biologisch afbreekbaar en wordt van lokale houtsoorten gemaakt. Natuurlijk passen we de techniek eveneens toe voor de ‘Wood on Walls’ gevelbekleding. Dankzij de hogere dimensionele stabiliteit kan ‘Trustwood’ immers zowel binnen als buiten worden toegepast. Natuurlijk zal het hout onder invloed van uv wel vergrijzen, maar dergelijke natuurlijke effecten houden we met een gepigmenteerde afwerkingslaag mooi onder controle.”

Cras

De ‘wave’ kenmerkt zich door een afgerond vintage profiel.


Vier keuzes, vier uitstralingen
De ‘Wood on Walls’ wandbekleding is momenteel beschikbaar in vier uitvoeringen. De ‘wave’ kenmerkt zich door een afgerond vintage profiel en is verkrijgbaar in drie verschillende breedtes. De ‘Hangar’ heeft een driehoekig profiel en de ‘Stripes’ is een oplossing met strakke verticale lijnen en schaduwvoeg. Tenslotte is er nog de ‘Skyline’ met een verticaal wisselend lijnenspel en een unieke ‘gebrande’ en geborstelde afwerking. Johan Demeyere: “Met deze nieuwe collectie bewijst Cras nogmaals dat het een ‘woodbeliever’ is die gelooft in de kracht van hout voor bouw-, interieur- en tuintoepassingen. Hout is de meest ecologische grondstof en heeft een ongeëvenaarde uitstraling, daarvan zijn we heilig overtuigd. En ook onze klanten, want intussen kozen enkele al resoluut voor deze innovatie. Zo werd een kledingzaak in Aalter met de ‘Wave’ in thermo es aangekleed, de bar van een meetingruimte in Relegem kreeg de ‘Wave’ in thermo ayous en een kantoor in Waregem koos voor de ‘Stripes’ in thermo ayous.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details