NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Bewuste keuze voor specialisten in hun vakgebied

Bewuste keuze voor specialisten in hun vakgebied

Machines ontdekken in nieuwe showroom

Houtverwerkende bedrijven kunnen terecht bij Viva Machines voor de meest uiteenlopende machines: afkortzagen, corpuspersen, boor- en freescenters, 5-assige CNC-bewerkingscentra, …. Daarbij wordt bewust gekozen voor een samenwerking met Europese specialisten in hun vakgebied, waar innovatie en kwaliteit hoog op de agenda staan. 

Voor de houtverwerkende industrie is de machineleverancier al jaren officieel verdeler van de afkortzagen van Omga, de corpuspersen in doorloop van Erregi, de persen van Orma, de boor- en freescenters van Stema, de speciale 5-assige CNC-bewerkingscenters van Pade en de speciale houtbewerkingsmachines op maat van Stemas. En recent werd het gamma aan houtbewerkingsmachines gevoelig uitgebreid. “Ook nu kiezen we bewust voor een samenwerking met Europese fabrikanten, die één voor één specialist zijn in hun eigen vakgebied”, stelt mede-eigenaar en salesmanager Kevin Six. “Sinds kort verdelen we ook alle traditionele machines van Griwood (Italië), CNC-gestuurde bewerkingsmachines van Rierge (Spanje), kantenlijmers van Cehisa (Spanje) en opdeelzagen van Nimac (Griekenland). Deze firma’s zetten samen met ons de stap naar de Beneluxmarkt, terwijl ze in de rest van Europa al langer bekend zijn. Ze hebben één voor één een open geest, waar een klant geen nummer is. Bij de start van een project luisteren we naar de behoeften van de klant. Zo bieden we met onze ervaring en knowhow heel wat meerwaarde.”

Viva Machines is de officiële en exclusieve verdeler voor de Benelux van de Dynamic en industriële kantenlijmers van het Spaanse merk Cehisa.

Paneelzagen, schaafmachines en CNC-gestuurde nesting machines

Griwood is de firma die in 2018 opgericht werd door de eigenaars van het bekende Griggio Machinery, dat sinds 1946 toonaangevend was als ontwikkelaar en fabrikant van traditionele houtbewerkingsmachines, zoals paneelzagen. Viva Machines heeft ook een overeenkomst met de Spaanse fabrikant Rierge S.A. voor de verdeling van hun CNC-gestuurde nesting machine. Hun productgamma omvat onder meer verschillende types Easynest bewerkingscentra met nesting systeem. “Met de Easynest Evolution krijgt de klant zowel een nesting machine als een CNC-machine met balkentafels, gecombineerd in één oplossing. De nesting machines hebben optioneel balkentafels met cups, die over de nestingtafel gepositioneerd kunnen worden”, geeft Kevin Six aan. “Deze bewerkingsmachine kan afhankelijk van de toepassing zowel in een 3-assige als 5-assige uitvoering geleverd worden. Het gereedschapsmagazijn met 10, 12 of 16 plaatsen bevindt zich op de X-as, naast de spindel, waardoor er sneller van gereedschap gewisseld kan worden.”

Voor de opdeelzagen gaat Viva Machines in zee met het Griekse Nimac Group-Woodworking Machines.

Opdeelzagen en kantenlijmers

Voor de opdeelzagen gaat Viva Machines in zee met het Griekse Nimac Group-Woodworking Machines, dat al 45 jaar gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van houtbewerkingsmachines. Het gamma omvat verschillende types, waaronder de Hermes 70 CNC en de Atlas 80/100 (T). Dankzij hun ruime ervaring kan deze firma systemen aanbieden, die volledig op de specifieke behoeften van elke klant afgestemd zijn. “Tot slot zijn we sinds het begin van dit jaar ook de officiële en exclusieve verdeler voor de Benelux van de Dynamic en industriële kantenlijmers van het Spaanse merk Cehisa. Deze systemen zijn beschikbaar in verschillende composities en worden volledig in de fabriek in Barcelona geproduceerd. Ze worden gekenmerkt door een hoge afwerkingsgraad en betrouwbaarheid alsook een uitermate hoog gebruiksgemak”, sluit Kevin Six af. “We zijn zeer tevreden met de vernieuwing in ons gamma. Klanten die bij ons een gespecialiseerde machine kochten, vroegen in het verleden vaak of we ook dergelijke eenvoudige systemen konden leveren. Telkens weer moesten we passen, maar dat is nu niet langer nodig. Door de samenwerking met Europese fabrikanten zijn de lijnen ook korter en hoeven we geen verre verplaatsingen te regelen om met onze klanten een bezoek aan de fabrieken te brengen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details