NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Bewerkingsmachines voor aluminium profielen
De FMC 470 is de grotere broer in de FMC serie.

Bewerkingsmachines voor aluminium profielen

Na een succesvolle Prowood voor de houtindustrie in 2021 kijken ze bij Rogiers vol enthousiasme en verwachtingen uit naar de twintigste editie van Polyclose. Dit is opnieuw een ‘thuismatch’ voor de machinespecialist die systemen van verschillende A-merken verdeelt. Op de beursvloer zullen onder meer opnieuw frees-, boor- en zaagmachines van de Italiaanse machinebouwer FOM Industrie te ontdekken zijn.

De FMC 340 kan op de vijf zijden van het profiel werken

“In tegenstelling tot een opendeur, waar alleen maar genodigden op bezoek komen, krijg je op een vakbeurs een vorm van kruisbestuiving, waarbij ook andere exposanten en hun contacten interesse in de bewerkingsmachines kunnen hebben”, steken ze bij Rogiers van wal. “Denk maar aan de profielleveranciers, de gammisten, de zonvakkers en de vele andere bezoekers die straks weer in Flanders Expo aanwezig zullen zijn. We zijn al jaren een trouwe partner van de Italiaanse machinebouwer FOM Industrie voor de verdeling van hun frees-, boor- en zaagmachines, hoekenpersen, CNC-centers en volledige bewerkingslijnen. Ook op Polyclose zullen deze systemen naast oplossingen van onze andere merken aan het publiek getoond en gedemonstreerd worden.” Rogiers brengt onder meer enkele indrukwekkende nieuwe bewerkingscentra mee naar de vakbeurs.

Bewerkingscenters met 3+1 assen

De FMC SERIE 1-bewerkingsmachine met 3+1 gestuurde assen en pneumatische tafelrotatie werd ontworpen om boor- en freesbewerkingen uit te voeren op aluminium of stalen profielen. De machine heeft een nuttige werklengte van 2.600 millimeter, maar door de dubbele aanslag is het mogelijk om profielen tot 5.200 millimeter te bewerken. Standaard is deze FMC uitgerust met een microdrupsmering, dubbele aanslag, gereedschapsmagazijn voor 6 gereedschappen en een electrospindel van 3kW, en combineert ze compactheid met hoge prestaties. Je voegt naar wens opties toe, zoals automatische gereedschapswissel, draadtappen, verstelbare rotatie van de werktafel voor tussenliggende hoeken, waterkoeling voor het bewerken van lichte metalen.

Rogiers brengt onder meer enkele indrukwekkende nieuwe bewerkingscentra mee naar Polyclose.

Bewerkingscenters met 4 assen

De FMC 230 met 4 gestuurde assen werd ontworpen om boor- en freesbewerkingen uit te voeren op aluminium of stalen profielen. Deze CNC heeft een nuttige werklengte van 3.200 millimeter (tot 6.400 millimeter), een spindelmotor van 5kW en een automatische gereedschapswissel met standaard 10 plaatsen en automatisch verplaatsbare pneumatische klemmen. De interpolerende assen worden gestuurd door borstelloze servomotoren. Absolute encodersystemen op alle assen waarborgen een vlotte nulstelling bij de opstart van de machine en een zeer grote precisie. Dankzij de roterende spindelmotor (-15° tot 195°) kunnen op de 3 zijden van het profiel en op de 2 uiteinden bewerkingen worden uitgevoerd. 

Van de FMC 340/370 zijn er 2 versies werklengte beschikbaar: 4 meter (8 meter) en 7 meter (14 meter). De watergekoelde spindelmotor van 7 kW en het automatisch toolmagazijn met 8 posities zijn standaard. Deze CNC kan bovendien op de 5 zijden van het profiel werken en er kunnen zaagbladen worden voorzien voor het uitravelen van de profielen. Motorisch verplaatsbare klemmen (4 tot 12 stuks) zijn standaard op deze 4-assige machine, evenals de automatische smering van de geleidingen.

De FMC 230 met 4 gestuurde assen werd ontworpen om boor- en freesbewerkingen uit te voeren op aluminium of stalen profielen.

Krachtiger en groter

De grotere broer in de FMC serie is de FMC 440/470, met een werklengte van 4 meter (8 meter) of 7 meter (14 meter), standaard watergekoelde elektrospindel van 7 kW, en voor de zware verspaningen is er een 11 kW spindel mogelijk in optie. Een meerijdend automatisch magazijn met 9 posities kan worden uitgebreid met 8 extra posities (totaal 17). Op deze machine kunnen profielen worden bewerkt van 300 op 270 millimeter. Draadtappen, flowdrill, een spaandertransportband en haakse kop met zaagblad 250 millimeter zijn enkele van de mogelijke opties.  

Zijn deze machines nog te klein? Dan kan de AXEL-serie de oplossing zijn! Deze omvatten zowel 4 als 5-assige machines, met werklengtes van 7,5 tot 36 meter en spindelmotoren tot maar liefst 22 kW. Neem contact op me Rogiers VP voor alle info en prijzen.

POLYCLOSE – STAND 6322

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details