NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Bewerkingsmachines voor aluminium profielen als onderdeel van corebusiness
Bij Rogiers kijken ze alvast vol verwachting uit naar Polyclose, waar de stand opnieuw een overzicht van het ruime aanbod aluminium bewerkingsmachines zal bieden.

Bewerkingsmachines voor aluminium profielen als onderdeel van corebusiness

De vorige editie van Polyclose ontsnapte nog net aan de vele maatregelen ten gevolge van COVID-19. Kort daarna startte namelijk het tijdperk van de online meetings en evenementen. Al meer dan anderhalf jaar houdt dit virus ons leven in de ban, maar inmiddels mogen we toch al opnieuw vakbeurzen met fysiek contact organiseren. Een echte heropleving voor iedereen. Exposanten en bezoekers kijken dan ook vol verwachting uit naar de komende editie van Polyclose in Flanders Expo. Rogiers is al jaren een van de specialisten op het vlak van aluminium bewerkingsmachines: kleine zaagmachines, dubbele verstekzagen, CNC-bewerkingscentra, … Het volautomatische CNC-bewerkingscentrum FMC 440-470 van het merk FOM Industrie wordt alvast een van de blikvangers op stand 6322.

De machinespecialist zet fors in op innovatie. Getuige daarvan is ook deze verpakkingsmachine.

Na een succesvolle Prowood voor de houtindustrie kijken ze bij Rogiers intussen vol enthousiasme en verwachtingen uit naar de twintigste editie van Polyclose. Dit is opnieuw een ‘thuismatch’ voor de machinespecialist die systemen van verschillende A-merken verdeelt. “Gedurende meer dan anderhalf jaar zijn de verkoopgesprekken met onze klanten online doorgegaan. 

We zijn er echter zeker van dat het veel gemakkelijker is om potentiële klanten te overtuigen van de kwaliteit en prestaties van onze machines als ze die systemen ook daadwerkelijk live aan het werk kunnen zien. In tegenstelling tot een opendeur, waar alleen maar genodigden op bezoek komen, krijg je op een vakbeurs een vorm van kruisbestuiving, waarbij ook andere exposanten en hun contacten interesse in de bewerkingsmachines kunnen hebben. Denk maar aan de profielleveranciers, de gammisten, de zonvakkers en de vele andere bezoekers die straks weer in Flanders Expo aanwezig zullen zijn”, klinkt het bij Rogiers. “We zijn al jaren een trouwe partner van de Italiaanse machinebouwer FOM Industrie voor de verdeling van hun frees-, boor- en zaagmachines, hoekenpersen, CNC-centers en volledige bewerkingslijnen. Ook op Polyclose zullen deze systemen naast oplossingen van onze andere merken aan het publiek getoond en gedemonstreerd worden.”

De FMC 440-470 van FOM Industrie is een volautomatisch bewerkingscenter met vier interpolerende assen voor de bewerking van profielen en buizen.

Volautomatisch CNC-center

Het FMC 440-470 van FOM Industrie krijgt alvast een prominente plaats op de stand. Het is een volautomatisch bewerkingscenter met vier interpolerende assen voor de bewerking van aluminium profielen met een doorsnede van 250 x 230 mm en stalen buizen met een dikte van 2 mm. Een vloeistofgekoelde elektrospindel met een vermogen van 7 kW en een maximale snelheid van 20.000 omw/min. maakt de productie van op maat gemaakte en gefreesde elementen mogelijk. Naargelang de configuratie kunnen tot tien numeriek gestuurde klemmen bestuurd worden. Het standaard gereedschapsmagazijn op de bewerkingskop heeft een capaciteit van negen gereedschappen, wat een vlotte bewerking van alle werkstukken garandeert. 

“Dit center onderscheidt zich door zijn technologisch hoogstaande gepatenteerde onderdelen, zoals het onderstel, waarvan de vorm geoptimaliseerd is om spaanders en afval efficiënt te verzamelen, en het unieke dynamische X-FLOW smeersysteem voor de gereedschappen. Het is bovendien mogelijk om tot drie aanslagen toe te voegen – twee automatische en één vaste – om vier profielen tegelijk te kunnen bewerken”, vult men bij Rogiers aan. “Bij de ontwikkeling is ook gedacht aan de ergonomie en de gebruiksvriendelijkheid. Zo verzekert de beschermkap een uitstekende zichtbaarheid tijdens de bewerkingen en geeft het verlichte logo de machinestatus in een oogopslag weer. Optioneel kan dit bewerkingscenter uitgerust worden met een tool die de lengte van de profielen detecteert en de precieze werkpositie bepaalt. Op de beurs MADE in Italië toont FOM Industrie trouwens een nieuw vijfassig bewerkingscentrum, dat we op Polyclose aan de hand van presentaties en documentatie aan het publiek zullen voorstellen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details