NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Bewerkingsmachines voor aluminium en kunststofprofielen in één vitrine
De revolutionaire 4-kops lasmachine SL4FF EVO is het paradepaardje in het gamma van Graf Synergy.

Bewerkingsmachines voor aluminium en kunststofprofielen in één vitrine

Bewust samenwerken met specialisten in hun vakgebied

Voor elke toepassing bestaat een geschikte bewerkingsmachine, maar voor de meeste maakbedrijven is het niet eenvoudig om in het bos de juiste boom te vinden. Dan komen het advies en de begeleiding van een ervaren partner van pas. Viva Machines heeft een sterke reputatie in de machinebranche en verdeelt al meer dan 25 jaar bewerkingsmachines voor aluminium en kunststof, automatisering, robotisering en softwarepakketten van zorgvuldig geselecteerde merken. Kwaliteit van machines en service komen er op de eerste plaats. Op Polyclose zet de verdeler enkele primeurs van machinebouwers Tekna en Graf Synergy in de kijker.

De Tekna TKE 553 is een volledig CNC-gestuurde 2-kops zaagmachine, uitgerust met een zaagblad met een diameter van 550 millimeter.

Het gamma van de West-Vlaamse verdeler Viva Machines omvat niet alleen machines voor de bewerking van pvc en alu profielen maar ook oplossingen voor automatische warehousing en afmontage, stapelautomaten, verpakkingsmachines, speciale houbewerkingsmachines, finishing systemen, CNC-gestuurde boormachines, 5-assige bewerkingscentra, zaagautomaten en corpuspersen. “We verkiezen een open en transparante communicatie met onze klanten. Daarbij kunnen we rekenen op de ervaring en knowhow van onze leveranciers. We werken alleen met A-merken samen, die stuk voor stuk specialisten in hun eigen vakgebied zijn. Op Polyclose zetten we vooral onze profielbewerkingsmachines in de schijnwerpers”, vertelt mede-eigenaar en salesmanager Kevin Six. “In tegenstelling tot veel andere verdelers bieden we de klanten oplossingen voor de bewerking van aluminium of kunststof. We pakken uit met een nieuwe 5–assige CNC-gestuurde bewerkingsmachine en een CNC-gestuurde dubbelkop versterkzaag van Tekna voor aluminium. Daarnaast tonen we de revolutionaire systemen van Graf Synergy voor het lassen van pvc raamelementen zonder enige nabewerking.”

Met de Tekna TKE 955 biedt Viva Machines een 5-assig CNC-gestuurd bewerkingscentrum, uitgerust met 8 dubbele klemmen en een automatische klemverplaatsing via een aparte as.

Aluminium

Tekna is al bijna 60 jaar een gerenommeerd merk op het vlak van aluminium bewerkingsmachines. De Italiaanse fabrikant was een van de pioniers in de ontwikkeling en productie van CNC-bewerkingscentra en blijft investeren in innovatieve systemen, die steeds weer op de behoeften uit de markt afgestemd worden. Tekna is niet zomaar een leverancier, maar een echte partner die samen met de verdeler en de klant op zoek gaat naar de meeste geschikte oplossing voor elke toepassing. “Met de Tekna TKE 553 toont Viva Machines op Polyclose een volledig CNC-gestuurde 2-kops zaagmachine met een werkveld van 6.000 millimeter, uitgerust met een zaagblad met een diameter van 550 millimeter. De verplaatsing van de kop en het kantelen – 45° naar binnen en 15° naar buiten – gebeurt volledig automatisch. Een uniek systeem met horizontale en verticale klemmen zet elk werkstuk 100 procent nauwkeurig vast. Deze machine komt met een transportband voor het afvoeren van de spanen”, legt de salesmanager uit. “De Tekna TKE 955 is het nieuwste 5-assige CNC-gestuurd bewerkingscentrum in het gamma met een werkveld van 7.000 millimeter, standaard uitgerust met 10 dubbele klemmen en een automatische klemverplaatsing via een aparte as. Dit systeem wordt gekenmerkt door een portaalstructuur met dubbele aandrijving en wordt gecombineerd met een gereedschapsmagazijn met 12 posities en een afzonderlijke positie voor het zaagblad, en de CAMPLUS 3D grafische software.”

Met dit systeem kan je lassen zonder lasnaad, voor een uitzonderlijk niveau van afwerking zonder nabewerkingen aan zowel binnen- als buitenzijde.

Kunststof

Viva Machines heeft niet alleen zijn strepen verdiend in de aluminiumbewerking, maar biedt ook oplossingen voor de kunststofsector. Ze staan al jaren in voor de verdeling van het pvc gamma van de Italiaanse fabrikant Graf Synergy: zaag- en freescenters, hoekkoppoetsmachines, automatische beslagtafels en lasmachines. “Ook tijdens deze editie van Polyclose pakken we weer uit met enkele innovatieve systemen van onze partner. De revolutionaire 4-kops lasmachine SL4FF EVO is het paradepaardje in het gamma. Met dit systeem kan je lassen zonder lasnaad, voor een uitzonderlijk niveau van afwerking zonder nabewerkingen aan zowel binnen- als buitenzijde. Bijkleuren of lasrupsen verwijderen, is dus niet nodig. Zo win je gigantisch veel tijd. Dankzij de geavanceerde software vangt de machine ook automatisch toleranties in lengte, breedte, hoogte en zaaghoek op zonder tussenkomst van een operator”, sluit Kevin Six af. “Bovendien presenteren we de SL2FF EVO, een 2-kops uitvoering van deze lasmachine en een 6-kops versie, waarmee ook de tussenstijlen naadloos gelast kunnen worden.”    

POLYCLOSE – STAND 6220

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details