NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Betrouwbare bescherming, natuurlijke uitstraling
Huiselijke sfeer in restaurant Misera, onder meer door de natuurlijke uitstraling van het meubilair.

Betrouwbare bescherming, natuurlijke uitstraling

Al meer dan twintig jaar ontwerpt Bjorn Verlinde unieke interieurconcepten voor de meest uiteenlopende projecten. Daarbij stopt de interieurarchitect niet bij het uittekenen van de inrichting en het meubilair. Ook meedenken over en actief zoeken naar de juiste materialen en afwerkingen maken onderdeel uit van zijn totaalaanpak. Met vertrouwde partners zet hij elk detail op punt. Zoals met de houtolie Oil Plus 2C van Rubio Monocoat.

De eerste kennismaking van interieurarchitect Bjorn Verlinde met de producten van Rubio Monocoat gaat terug naar 2014. Toen werkte Bjorn aan een restaurant voor gerenommeerd slager Hendrik Dierendonck: Carcasse in Koksijde. Net als voor het kwaliteitsvlees op het bord was het pure karakter ook voor het interieur van de horecazaak belangrijk. “In dergelijke setting is het belangrijk om houten meubilair goed te beschermen”, legt de architect uit. “Het kwam er dus op aan een duurzame en betrouwbare afwerkingslaag te kiezen, die tegelijk de natuurlijke uitstraling behield. Oil Plus 2C voldeed aan beide wensen.”

Ruim kleurenpalet en maatwerk

De hoogwaardige beschermingsolie bleek een schot in een roos. Sindsdien gebruikt Bjorn Verlinde het topproduct van Rubio Monocoat in tal van projecten. Gastrobar Vonk in Izegem en restaurant Misera in Antwerpen zijn maar twee van de recente realisaties. Verlinde: “Voor elk project ga ik eerst aan de slag met de koffer van Rubio Monocoat waar alle bestaande kleuren in zitten. Het is namelijk geen exacte wetenschap. Elke houtsoort reageert anders op deze tinten en zo ontstaan verschillende nuances. In de meeste gevallen levert deze test een gewenst resultaat. Zit de perfecte match niet in deze kleurenkoffer, dan neem ik contact op met Rubio Monocoat en gaan zij verder aan de slag in hun labo. Die proactieve samenwerking en de drive voor echt maatwerk maken van hen een heel waardevolle partner voor mij als interieurarchitect.”

Zo draagt de zwarte tint van de Oil Plus 2C in Misera bij tot de intieme sfeer. De kleur is gebaseerd op het zwart van steenkool en krijgt van Bjorn de passende naam “zwart bij maanlicht”. Een tikje mysterieus en tegelijk krachtig, met een zacht karakter en een intens effect.

Van functionaliteit naar design

Als ontwerper typeert Bjorn Verlinde zich door zijn manier van werken. Gewoonlijk vormen functionele wensen en noden de basis van de binneninrichting. “De workflow, het gebruik, dagelijkse gewoontes, … zetten de krijtlijnen voor het interieur uit”, verduidelijkt Bjorn. “Eens deze denkoefening is gebeurd en de basis van het concept vastligt, begin ik dit aan te kleden. Daarbij gebruik ik graag hout, maar ook andere materialen zoals plastic. Naast de kleuren en de afwerking, onder meer van het schrijnwerk, is het vaak net de boeiende mix van de materialisatie die het resultaat bijzonder maakt.”

Tot slot haalt de interieurarchitect de vlotte wisselwerking en het Belgische karakter van Rubio Monocoat aan als redenen voor de fijne samenwerking. Het garandeert een constante kwaliteit en duurzame resultaten. Voor privéprojecten, maar evengoed voor horecazaken en andere concepten met intensief gebruik. “Ik kijk alvast uit naar de volgende realisaties die we samen tot een goed einde zullen brengen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details