NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Belgisch maatwerk van de bovenste plank

Belgisch maatwerk van de bovenste plank

Hout is een onmisbaar materiaal in elk interieur. Maar het resultaat kan nogal verschillen naargelang het type en de kwaliteit. Wie bij zijn klanten wil scoren, kiest dus best voor de producten van een houthandel die zijn sporen heeft verdiend. Zoals Oosterlinck uit Wingene dat al vele generaties met liefde voor het materiaal een breed assortiment van houtproducten fabriceert en verkoopt.

Al drie generaties lang is hout onlosmakelijk verbonden met de familie Oosterlinck. Wat als handel in constructiehout en andere houtproducten begon, evolueerde naar een dynamisch bedrijf met een brede range van eigen gefabriceerde oplossingen.

Binnendeuren in alle mogelijke uitvoeringen zijn één van de specialiteiten van Oosterlinck. (Beeld: Kurt Vansteelant)

 

“Natuurlijk kan de interieur- en keukenbouwer, schrijnwerker en parketteur bij ons nog steeds terecht voor alle mogelijke ruwe houtsoorten en plaatmaterialen”, vertelt zaakvoerder Jean Oosterlinck. “Toch halen we onze naamsbekendheid vandaag vooral uit de verkoop van binnendeuren en parket. In de eerste categorie produceren we bijna alles zelf: massieve binnendeuren – hoofdzakelijk in eik -, fineer- en gelakte uitvoeringen, verfdeuren- en HPL-deuren. We maken wat de klant wenst, in de gekozen afwerking en verouderd, indien gewenst. Daarnaast zijn we exclusieve invoerder van de binnen deuren van Westag & Getalit. Dit gamma kenmerkt zich door een erg goed kwaliteit, terwijl ze toch budgetvriendelijk blijven.”

Halfmassief parket

Een tweede specialiteit is halfmassief parket dat Oosterlinck van a tot z in eigen huis fabriceert. “We leveren zowel ruwe als afgewerkte uitvoeringen in eik, tropische houtsoorten zoals afrormosia, wengé, merbau en teak. Of notelaar en lariks”, legt Jean Oosterlinck uit. “Om aan de vraag naar verouderde houttypes te voldoen, hebben we een speciaal proces op punt gesteld dat een erg mooi resultaat geeft. De verouderde parket is dan ook één van onze best verkochte producten. Daarnaast kan je bij Oosterlinck ook zelf geproduceerde massieve parket aankopen. Tenslotte wil ik nog meegeven dat we over een schaverij beschikken waar de professional terecht kan voor geschaafd hout, lijsten, deurlijsten, plinten, enzovoort.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details