NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Belg in de ban van natuursteen

Belg in de ban van natuursteen

Des goûts et des couleurs, on ne discute pas. Die leuze geldt ook als u een natuursteen zoekt, voor een vloer, wand, werkblad of trap. Daarom kiest u het best voor een leverancier die oneindig veel keuze heeft, toegang heeft tot uitzonderlijke stukken natuursteen en snel kan leveren vanuit een grote voorraad. Zoals Tuytelaers in Ravels, een van de grootste specialisten van de Benelux in natuursteen, composiet en keramiek met een showroom van 2000 m2.

Marketingmanager Ben Clerix: “Natuursteen blijft het goed doen in de bouw en interieurbouw. Het materiaal gaat lang mee en straalt luxe en kwaliteit uit. Bovendien doet natuursteen de waarde van uw woning stijgen, want het is voor altijd. Klassiekers zijn de vloertegels in blauwe hardsteen, vensterbanken in basalt, en keukenwerkbladen en spatwanden in graniet. Om de kwaliteit te garanderen tegen betaalbare prijzen halen we onze natuursteen bij de bron, in steengroeven in Spanje, Italië, Brazilië, Zuid-Afrika en het Verre Oosten. We gaan zelf op locatie om de blokken natuursteen te controleren en te selecteren. In ons atelier in Ravels versnijden we die blokken dan tot platen en tegels.”

Tuytelaers
Badkamer met vloer en muren in keramiek ‘Petra Crema’ van Inalco. 

Stenen met een woweffect
De laatste jaren neemt de vraag naar natuursteen weer sterk toe. Niet alleen voor vloertegels en werkbladen. Ook voor onder andere tafelbladen, wanden en trappen. Natuursteen wordt een eyecatcher in huis. En daar hoort natuurlijk een uniek patroon bij. Veel professionals en particulieren beginnen hun zoektocht daarom bij Tuytelaers, in de showroom van 2000 m2. Daar kiest u uit prachtige platen marmer, leisteen, kalksteen, graniet en kwartsiet. Ruw of gepolijst. Met een discreet lijnenspel of met dramatische vlammen en kleuren. Massief of licht doorschijnend. 

Ben Clerix: “Bij de meeste mensen is het liefde op het eerste gezicht. Ze wandelen rond in de showroom tot ze plots de perfecte natuursteen zien. Dan beginnen hun ogen te blinken. Dat is ook het mooie aan natuursteen: uw steen is altijd uniek. Want er bestaan geen twee platen met precies hetzelfde patroon. Daardoor krijgt een huis met natuursteen extra grandeur.”

Tuytelaers
Keukeneiland in kwartscomposiet ‘White Attica’ van Caesarstone.

Keramiek en composiet
Niet alleen de natuursteen doet het goed. Ook blijft er veel vraag naar composiet. Die platen zijn het resultaat van machinaal samengeperste kwartsgranulaten, kleurpigmenten en harsen. Composiet is beresterk, kras- en vlekvrij, en kent oneindig veel toepassingsmogelijkheden. Tuytelaers is in de Benelux de exclusieve verdeler van Caesarstone, internationale trendsetter in kwartscomposiet.

Ben Clerix: “Naast composiet wint ook keramiek aan populariteit. In ons assortiment vindt u de keramische 12mm-grootformaatplaten van Inalco, een Spaanse fabrikant die bijzonder sterk is in natuurgetrouwe afwerkingen. Denk maar aan hout- en kalksteenimitaties. Die zijn op het zicht niet te onderscheiden van de echte materialen. Net zoals composiet zijn keramische platen bestand tegen krassen en vlekken. Keramiek kan ook nog eens tegen hitte.”

Tuytelaers
De natuursteen komt uit steengroeven van Spanje, Italië, Brazilië, Zuid-Afrika en het Verre Oosten.

7000 grafzerken per jaar
Wie Tuytelaers zegt, zegt ook: grafzerken en -monumenten. Jarenlang dé corebusiness van het familiebedrijf. Nog altijd maakt Tuytelaers er 3500 per jaar zelf, in alle maten en vormen, met graniet uit groeves in de hele wereld. En het bedrijf importeert nog eens 3500 zerken en monumenten uit andere landen. De zerken zijn het mooiste bewijs: natuursteen doorstaat de tand des tijds, zelfs in weer en wind.  

Tekst: Joke Hofmans  Beeld: Tuytelaers

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details