Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Sectornieuws

Batibouw gaat online. Digitale vakbeurs houdt de vinger aan de pols

In het voorjaar van 2020 blies het kruim van de Belgische bouwsector nog verzamelen in Brussels Expo voor Batibouw, de jaarlijkse hoogmis voor bouwen en renoveren.

_DSC6020 kopiëren

Tekst | Filip Van der Elst, Two cents

Beeld | Two cents

7 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het coronavirus hield toen al lelijk huis in China, maar weinigen hadden op dat moment door dat ook ons land kort daarna achter slot en grendel zou gaan. Een jaar later is het virus nog steeds onder ons, maar gelukkig wil dat niet zeggen dat we het zonder Batibouw moeten doen. Al zal de beurs er dit jaar beduidend anders uitzien.

Met het oog op een optimale veiligheid voor exposanten en bezoekers, en omdat bouw- en renovatieprojecten niet tot in de eeuwigheid kunnen worden uitgesteld, besloten de organisatoren van Batibouw het roer om te gooien en uit te pakken met een digitale editie van hun populaire beurs. Het online platform van Fisa is gratis voor bezoekers, die er hun plannen vaste vorm kunnen laten nemen. Exposanten krijgen dan weer de kans hun prospecten te leren kennen en kwalitatieve leads te verzamelen. 

FACQ presenteert stijlvolle en kleurrijke toevoegingen voor de badkamer.

Steeds meer eensgezinswoningen

Batibouw werkt dit jaar rond drie thema’s: digitalisering, water en flexibele woonvormen. Onder meer omwille van de coronacrisis hebben heel wat gezinnen vandaag hun woning aan uiteenlopende gezinsbehoeften aangepast. Bovendien wordt bouwgrond steeds schaarser en groeit het bewustzijn daarover. Precies daarom stellen veel mensen hun toekomstvisie bij en maken eengezinswoningen steeds vaker plaats voor gemeenschappelijke woningen.  

Ook voor al wie geïnteresseerd is in HVAC heeft het programma van de virtuele Batibouw heel wat in petto. Zo presenteren FACQ en
hansgrohe stijlvolle en kleurrijke toevoegingen voor de badkamer, zoals het geconnecteerde watermanagementsysteem Pontos van hansgrohe. Op vlak van verwarming is het dan weer uitkijken naar het nieuwe vloer- en wandmodel van de Daikin lucht-luchtwarmtepomp Perfera. 

Werking van het online platform

Wie het online platform bezoekt, verduidelijkt zijn of haar plannen, noden en wensen in de eerste plaats via trefwoorden in een chatbox. In functie van de gegeven antwoorden worden producten, oplossingen en merken voorgesteld. Geïnteresseerden maken dan een keuze uit de exposanten met wie ze via videocalls of chatberichten rechtstreeks kunnen overleggen of later een afspraak kunnen maken. Bezoekers krijgen niet alleen waardevol advies van Batibouw-exposanten, maar ze kunnen ook foto’s en filmpjes van producten ontdekken, hun zoekgeschiedenis te allen tijde opvragen en zo de informatie uit verschillende gesprekken bundelen.

De vakbeurzen INSTALLPRO (gericht op HVAC-, sanitair- en elektriciteitsinstallateurs) en PROBUILD, die in maart 2020 een succesvolle eerste editie meemaakten, zullen in juni van dit jaar wél fysiek doorgaan. 

De digitale Batibouw vindt plaats van zaterdag 27 februari tot en met zondag 7 maart.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%