NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Batibouw gaat online. Digitale vakbeurs houdt de vinger aan de pols

Batibouw gaat online. Digitale vakbeurs houdt de vinger aan de pols

Het coronavirus hield toen al lelijk huis in China, maar weinigen hadden op dat moment door dat ook ons land kort daarna achter slot en grendel zou gaan. Een jaar later is het virus nog steeds onder ons, maar gelukkig wil dat niet zeggen dat we het zonder Batibouw moeten doen. Al zal de beurs er dit jaar beduidend anders uitzien.

Met het oog op een optimale veiligheid voor exposanten en bezoekers, en omdat bouw- en renovatieprojecten niet tot in de eeuwigheid kunnen worden uitgesteld, besloten de organisatoren van Batibouw het roer om te gooien en uit te pakken met een digitale editie van hun populaire beurs. Het online platform van Fisa is gratis voor bezoekers, die er hun plannen vaste vorm kunnen laten nemen. Exposanten krijgen dan weer de kans hun prospecten te leren kennen en kwalitatieve leads te verzamelen. 

FACQ presenteert stijlvolle en kleurrijke toevoegingen voor de badkamer.

Steeds meer eensgezinswoningen

Batibouw werkt dit jaar rond drie thema’s: digitalisering, water en flexibele woonvormen. Onder meer omwille van de coronacrisis hebben heel wat gezinnen vandaag hun woning aan uiteenlopende gezinsbehoeften aangepast. Bovendien wordt bouwgrond steeds schaarser en groeit het bewustzijn daarover. Precies daarom stellen veel mensen hun toekomstvisie bij en maken eengezinswoningen steeds vaker plaats voor gemeenschappelijke woningen.  

Ook voor al wie geïnteresseerd is in HVAC heeft het programma van de virtuele Batibouw heel wat in petto. Zo presenteren FACQ en
hansgrohe stijlvolle en kleurrijke toevoegingen voor de badkamer, zoals het geconnecteerde watermanagementsysteem Pontos van hansgrohe. Op vlak van verwarming is het dan weer uitkijken naar het nieuwe vloer- en wandmodel van de Daikin lucht-luchtwarmtepomp Perfera. 

Werking van het online platform

Wie het online platform bezoekt, verduidelijkt zijn of haar plannen, noden en wensen in de eerste plaats via trefwoorden in een chatbox. In functie van de gegeven antwoorden worden producten, oplossingen en merken voorgesteld. Geïnteresseerden maken dan een keuze uit de exposanten met wie ze via videocalls of chatberichten rechtstreeks kunnen overleggen of later een afspraak kunnen maken. Bezoekers krijgen niet alleen waardevol advies van Batibouw-exposanten, maar ze kunnen ook foto’s en filmpjes van producten ontdekken, hun zoekgeschiedenis te allen tijde opvragen en zo de informatie uit verschillende gesprekken bundelen.

De vakbeurzen INSTALLPRO (gericht op HVAC-, sanitair- en elektriciteitsinstallateurs) en PROBUILD, die in maart 2020 een succesvolle eerste editie meemaakten, zullen in juni van dit jaar wél fysiek doorgaan. 

De digitale Batibouw vindt plaats van zaterdag 27 februari tot en met zondag 7 maart.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details