NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
BATIBOUW 2022: terugkeer door de grote poort

BATIBOUW 2022: terugkeer door de grote poort

De omstandigheden lieten het nog niet toe in februari, maar nu zit BATIBOUW er écht aan te komen. Op donderdag 31 maart kondigde de organisatie de editie 2022 aan tijdens een persconferentie in het Atomium. Thomas Scorier, voorzitter van de Confederatie Bouw, Philippe Meilleur, voorzitter van de Ordre des Architectes en Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie, namen eveneens het woord. Zij gaven toelichting bij de belangrijkste trends en evoluties van hun respectievelijke sectoren.BATIBOUW vindt plaats van 21 tot en met 29 mei in de Paleizen van Brussels Expo. Op dinsdag en woensdag 25 mei is er extra aandacht voor de bouwprofessional tijdens twee professionele beurzen.

Een langverwachte terugkeer 

Na de digitale beurs van vorig jaar en het uitstel in februari 2022, kijken zowel exposanten als bezoekers reikhalzend uit naar deze fysieke editie. Ook de organisatoren zijn verheugd om BATIBOUW te kunnen voorstellen.

“We staan te popelen om onze exposanten en bezoekers te verwelkomen op de fysieke editie van BATIBOUW 2022. Hun enthousiasme toont aan dat BATIBOUW nog steeds de placetobe is om zich te inspireren, om hun project te helpen realiseren en om de laatste innovaties in de bouw- en renovatiesector te ontdekken”, zegt Frédéric Devos, directeur van de beurs.

Inspiratie centraal

Op BATIBOUW 2022 zullen nieuwe inspiratiezones worden gecreëerd, die voortbouwen op de zones die in 2020 voor het eerst werden voorgesteld. Toekomstige bouwers en verbouwers zien er producten van exposanten in een realistische setting, zodat ze er directe inspiratie kunnen opdoen voor hun huidige of toekomstige woning. Interior Design & Trends enFlex Living zijn slechts enkele van de nieuwe zones die men tijdens de beurs zal kunnen ontdekken. Bovendien zullen augmented reality en virtual reality toepassingen voor een extra dosis interactiviteit zorgen.

De exposanten willen de bezoekers niet alleen de kans geven om verschillende producten beter te leren kennen, maar ook om hen meer inzicht te geven in verschillende opties bij het renoveren, herinrichten of bouwen van hun woning.  

De terugkeer van de professionele beurzen

Tijdens BATIBOUW zullen de professionele beurzen INSTALLPRO en PROJECT worden gehouden. INSTALLPRO vindt plaats op dinsdag 24 en woensdag 25 mei. Deze beurs richt zich op installateurs van HVAC, sanitair en elektriciteit.

PROJECT richt zicht op architecten en voorschrijvers en spitst zicht toe op grootschalige, residentiële en niet-residentiële projecten. PROJECT vindt plaats op dinsdag 24 mei, de dag waarop ook de Belgian Building Awards worden uitgereikt.  

Professionals kunnen BATIBOUW gratis bezoeken tijdens de professionele dagen, mits voorafgaande registratie.

De thema’s van BATIBOUW 2022

Verstandig omspringen met energie

De energieprijzen bereikten aan het begin van dit jaar een recordhoogte, en deze tendens houdt voorlopig aan. Een lager energieverbruik wordt dus steeds belangrijker. Gelukkig zijn er zijn tal van systemen en oplossingen beschikbaar die de energiefactuur kunnen verlagen.

Voor meer informatie, bekijk dit dossier:

Water, een kostbaar goed

Niet alleen energie wordt schaarser en duurder. Ook water moeten we als een kostbaar goed beschouwen. Zowel de consument als de bouwsector in haar geheel beseffen dat er extra op het verbruik moet worden gelet. Maar ook hier bestaan er oplossingen waarmee op korte en op lange termijn kan worden bespaard.

Voor meer informatie, bekijk dit dossier:

Flexwonen: een andere manier van leven

De lockdowns zijn intussen een verre herinnering, maar ze hebben een impact nagelaten bij veel kopers van onroerend goed. De vraag naar huizen buiten de stedelijke centra en huizen met meer buitenruimte veroorzaakte mee een vastgoedhausse. Een post-Covid paradigmaverschuiving die veel makelaars kunnen beamen. Een bijkomende trend is de verandering van de levensgewoonten bij de Belgen. Er wordt meer tijd thuis doorgebracht, de keuken maakt nu integraal deel uit van de leefruimte, de slaapkamer moet plaats maken voor een kantoorruimte, en elke buitenruimte wordt geoptimaliseerd om maximaal van de frisse lucht te kunnen genieten.

Voor meer informatie, bekijk dit dossier:

Praktische informatie BATIBOUW

  • Data: van zaterdag 21 tot en met zondag 29 mei 2022  
  • Openingsuren: 
    • 11 uur tot 19 uur op weekdagen  
    • 10 uur tot 19 uur in het weekend  
    • Nocturne op dinsdag 24 februari en woensdag 25 mei tot 21.00 uur  

Professionele beurzen

  • Data:
    • PROJECT: dinsdag 24 mei van 11 uur tot 18 uur
    • INSTALLPRO: dinsdag 24 en woensdag 25 mei van 11 uur tot 21 uur
  • Tarieven: 
    • Particuliere bezoeker: € 15  
    • Op dinsdag 24 en woensdag 25 mei gratis toegang voor professionals, enkel op uitnodiging

Meer informatie : www.batibouw.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details