NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Badkamer renoveren? Lees deze tips eerst!

Badkamer renoveren? Lees deze tips eerst!

Daar valt ook wel iets voor te zeggen. Kies je voor een bescheiden make-over en wil je alleen een nieuw wastafel plaatsen of kies je voor het grove geschut en ga je voor een complete badkamerrenovatie? Wat je keuze ook gaat zijn, pak het wel professioneel aan. Daar heb je het meeste profijt van op de lange termijn. In dit artikel delen we een aantal tips waar je rekening mee kunt houden.

Een subtiele, kleine badkamer make-over

Ben je tevreden met de huidige badkamerindeling, maar mag de badkamer wel een boost gebruiken? Misschien is een opfrisbeurt in de vorm van een likje verf, nieuw badkamermeubel en verlichtingsarmaturen alles wat je nodig hebt. Dit hoeft ook niet veel te kosten. De goedkoopste badkamermeubels vind je bij de bouwmarkt, maar de vraag is of deze meubelen bestand zijn tegen vochtige omgevingen. Aan hoogwaardige kwaliteit zijn kosten verbonden, zeker als je kiest voor een A-merk. Toch hoeft een kwalitatief badkamermeubel niet altijd onbetaalbaar zijn. Kijk maar eens bij de aanbiedingen van Badkamerdepot. Je vindt er al een Boss badkamermeubel van €660,95 voor €339,95!

Complete badkamer renoveren? Stel je budget vast!

De kosten van een badkamer renoveren lopen sterk uiteen. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Gemiddeld wordt er vaak per vierkante meter €495,- gerekend. Je komt dan gemiddeld uit op zo’n €5.000 tot €17.000, afhankelijk van het aantal vierkante meters. Kies je voor een budgetvriendelijke renovatie, houd dan rekening met zo min mogelijk te bouwen en het behouden van dezelfde indeling. Ook kies je meubels, sanitair uit het basisassortiment. Bij een duurdere badkamer ga je helemaal los en moet je denken aan een compleet andere indeling of je badkamer in een andere ruimte. Je huidige badkamer voldoet waarschijnlijk niet aan al je wensen. Daarom wil je natuurlijk ook verbouwen. Maar weet je ook precies wat je wilt laten terugkomen in je nieuwe badkamer? Maak een wensenlijstje en verdeel deze in drie thema’s: musthaves, nice-to-haves en don’ts. Denk wel goed na over details van stopcontacten, opbergruimte en eventuele gezinsuitbreiding.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details