NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Automatisering als basis

Automatisering als basis

Maximaal geautomatiseerde productie en digitalisering zijn vandaag de basis voor competitieve bedrijven. Zowel kmo’s als de industrie moeten zich dus concentreren op efficiënte en manloze productie. Voor die evolutie in productieomgevingen biedt Philips Constant een ruim assortiment aan innovatieve machines. Momenteel staat de vierde generatie aan het roer van het familiebedrijf. Terwijl de eerste drie generaties zich concentreerden op de eigen productie van intelligente standaardhoutbewerkingsmachines, is het bedrijf vandaag de exclusieve importeur in België van topmerken als HolzHer, Martin, Grundner, Gannomat en Vertongen.

Kwalitatieve, intelligente machines
Intelligente machines en automatisering beheersen het verkoopgamma van Philips Constant. Werner Philips, zaakvoerder: “Naast een efficiënte serviceafdeling hebben wij een eigen automatisatieafdeling. Voor zowel kmo’s als de industrie worden innovatieve en manloze machines ontwikkeld en in bedrijf genomen bij onze klanten. Wij hebben 80 automatische platenmagazijnen in productie in België.”

Innovatieve nestingmachines
Reeds tien jaar geleden plaatste Philips Constant zijn eerste CNC-bewerkingscenter voor nesting. Werner Philips: “Wij zijn ervan overtuigd dat nestingproductie de productie van morgen is. De combinatie van opdelen, boren en frezen, zonder operator, zal de productietijd met 75 procent doen verminderen.” 

Het bedrijf is marktleider wat betreft de HolzHer nestingmachines, met de grootste selectie aan maten en varianten. 3-, 4-, of 5-assige uitvoeringen zijn mogelijk. De nestingmachine combineert een zaagmachine met een bewerkingscenter. In dit systeem bestuurt de software de bewerking, zonder dat er een operator aan te pas komt. Het labelen kan manueel of volautomatisch gebeuren. Werner Philips: “Wij richten ons voornamelijk op plaatverwerking, maar via het intelligente zuigerpositioneringssysteem is de nestingmachine ook optimaal voor de productie van binnendeuren en trappen.”  

Philips Constant

Het bedrijf is marktleider in HolzHer nestingmachines.


Automatisch stapelen
De logistiek rond de nestingmachines kan volledig geautomatiseerd worden: van labelen en laden, over productie, tot en met afstapelen. Wat dat laatste betreft, is het de Grundner-installatie voor automatisatie en logistiek, die ervoor zorgt dat platen intelligent gestapeld worden, een verdere stap in de automatisering van de productieomgeving. Werner Philips: “In de toekomst zullen logistiek en controle heel belangrijk worden. Momenteel verliest een operator van een machine heel veel tijd: hij moet platen zoeken in het magazijn, en na de bewerking moet hij de werkstukken stapelen in een rek. Heel de flow van belading, magazijnvoorraad, restenbeheer … wordt door zo’n Grundner-installatie geautomatiseerd, met een minimale productietijd tot gevolg. In combinatie met een nestingmachine kan zo’n systeem werkstukken nemen en afstapelen, intelligent voorgeselecteerd voor de volgende productie, bijvoorbeeld de kantenaanlijmer.”

Kantenaanlijmmachine met lijm of laser
Philips Constant is ook marktleider in kantenaanlijmmachines. Zo is elke HolzHer kantenaanlijmmachine in de standaarduitvoering uitgerust om EVA- en PUR-lijm te verwerken. Maar de klant heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor de NIR-module voor laserkanten, die gebruik maakt van een gebruiksvriendelijke infraroodtechnologie. Werner Philips: “Met de laser wordt de kant onder 400 à 500 graden opgewarmd en dan in de plaat geduwd, zonder lijm. Specifiek voor de Lumina-reeks is dat die energie gegenereerd wordt via de NIR- of infraroodmodule.” 

Philips Constant

De NIR-module voor laserkanten maakt gebruik van infraroodtechnologie.


Gebruiksvriendelijke aansturing
Philips Constant houdt nauwlettend de markt en innovaties in de gaten. Zo kunnen zij steeds de nieuwigheden bieden. De aansturing van machines wordt bijvoorbeeld alsmaar belangrijker binnen productieomgevingen. Met de HolzHer-nextec-oplossing biedt het bedrijf eenvoudige oplossingen voor het combineren van ontwerp, presentatie, verkoop en productie in één softwarepakket. Ook op innovatieve verbindingstechnologieën zoals ‘Clamex’ zetten ze sterk in. 

Het mag duidelijk zijn dat de interieurbouwer van vandaag bij Philips Constant alles vindt voor de productieomgeving van morgen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details