NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Argenta & ROB: ‘Opening Doors’ op zichtlocatie langs E403 in Ardooie

Argenta & ROB: ‘Opening Doors’ op zichtlocatie langs E403 in Ardooie

Start bouw van 22.000m² grote productiesite

Op het bedrijventerrein Ter Vlucht werd vandaag de symbolische eerste spadesteek gegeven voor de bouwwerken van een nieuwe productiesite van argenta en ROB. Onder de slagzin ‘Opening Doors’ starten beide merken in deurbeslag er aan de uitbouw van 1 sterk bedrijf, waar niet alleen de 2 productiesites van Louage & Wisselinck samengebracht worden, maar ook argenta z’n definitieve stek vindt.

Na de overname van Louage & Wisselinck door Argent Alu eind 2017 – en dus ook de samensmelting van de merken argenta en ROB onder de vleugels van de Renson-groep – komen beide specialisten in deurbeslag nu ook fysiek samen onder één nieuw dak langs de E403 in Ardooie. Op het bedrijventerrein Ter Vlucht komt de nieuwbouw productiesite mooi zichtbaar langs de autosnelweg als hét visitekaartje voor één sterk bedrijf, specialist in het openen van deuren. Argenta focust daarbij als merk vooral op draaideuren en interieurs, ROB blijft dé specialist bij uitstek in schuifdeuren en richt zich ook op buitentoepassingen.

Opening Doors

Productie, magazijnen, R&D, sales en marketing : alles gecentraliseerd
“Dit nieuwbouwproject moet ons bedrijf klaarmaken voor de toekomst. Daarom brengen we hier in de eerste plaats de 2 huidige productiesites van Louage & Wisselinck samen onder (de bestaande ROB-gebouwen in Ter Vlucht en de oude site in de Stationsstraat in Ardooie),” verduidelijkt Wim Waelkens (Business Unit Manager Argent Alu).

“Daarnaast willen we hier de verkoopmagazijnen van argenta en ROB centraliseren. Daarmee moeten we onze leveringstermijnen naar onze klanten toe flink kunnen optimaliseren. We investeren hier in een modern machinepark en de nieuwe gebouwen zijn aangepast naar de noden en wensen van vandaag, iets wat ook onze werknemers ten goede zal komen. Bovendien is op deze nieuwe site plaats voorzien voor een gloednieuw R&D kenniscentrum rond alles wat te maken heeft met het ‘openen van deuren’. Dat moet ons toelaten om nog sterker te kunnen inzetten op innovaties en die ook snel in de markt te kunnen introduceren. Met ook onze gebundelde verkoop- en marketingdiensten in Ter Vlucht zullen we bovendien nog sneller kunnen inspelen op vragen uit de markt en op opportuniteiten om onze merken verder uit te bouwen, én kunnen we onze klanten een hogere service bieden. Ten slotte zal de verhuis van het verkoopmagazijn van argenta ons ook toelaten om in onze oorspronkelijke vestiging in Kruisem de noodzakelijke ruimte vrij te maken om de productie binnen Argent Alu verder te laten groeien.”

Lokaal verankerde productie: ‘de juiste mentaliteit en ondernemerschap maken het verschil’
Paul Renson (CEO Renson groep): “ROB en argenta zijn slechts 2 van de merken die deel uitmaken van de Renson groep, die in 2019 z’n 110deverjaardag viert. Dit nieuwbouwproject past in een reeks recente investeringen wereldwijd om de verdere groei van die groep te faciliteren. Dat we dat ook hier in Ardooie op een zichtlocatie langs de autostrade doen, is geen toeval, maar eerder een rode draad doorheen de projecten die momenteel in de steigers staan.” Nog volgens Paul Renson is het daarbij een bewuste keuze om niet te gaan produceren in het buitenland, maar net opnieuw lokaal te investeren. “Dit is een enorm dynamische regio, met heel gedreven, talentvolle mensen. Het is dankzij hun kennis, knowhow en ondernemerschap dat we de kwaliteit kunnen blijven bieden die we altijd al nastreven en dat we kunnen blijven innoveren.” ‘There’s no speed limit on innovation’, benoemt hij het graag.

Opening Doors

‘Opening doors’ langs de autosnelweg
Dat argenta & ROB uitbreiden, zal dankzij de zichtlocatie langs de E403 in Ardooie niet ongemerkt blijven. De 105 m lange gevel moet het uithangbord worden van wat beide merken onder ‘opening doors’ (hun gezamenlijke baseline) verstaan. Die zit dan ook subtiel verwerkt in de zwarte plint van het gebouw. “Die ‘logistieke sokkel’ hebben we bewust heel neutraal gehouden om het contrast met de kroon van de nieuwbouw te benadrukken,” geeft Luc Binst (CEO Binst Architects) tekst en uitleg bij het ontwerp. “Die is deels transparant opgebouwd en krijgt de typische messing kleur die heel erg in is voor deurbeslag. De warme uitstraling en het design van het ontwerp moet in één oogopslag duidelijk maken welke hoogwaardige producten er achter die façade vorm krijgen. Kortom, het wordt een gevel die qua ziel perfect past bij de bedrijfsidentiteit van beide merken. Liever dan de achterkant van een productiehal, krijgt deze site dus – naast de voorgevel van de bestaande kantoren daar – een 2evoorgevel, zichtbaar vanaf de autostrade.

Het nieuwe argenta / ROB nieuwbouwproject in Ter Vlucht in cijfers:

  • 000 m² extra bovenop de bestaande 6.000m²
  • Investering van 16 miljoen Euro
  • Gevel van 105 m langs de E403 in Ardooie (ter hoogte van afrit 8, Ardooie)
  • Verhuis uit de stationsstraat in Ardooie naar de nieuwe site eind 2019
  • Nieuwbouw productiesite en verkoopmagazijn operationeel: eind 2020
  • Eén firma met nieuwe huisstijl: begin 2021

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details