NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Aqualite: een decoratieve en functionele wandoplossing voor vochtige ruimtes

Aqualite: een decoratieve en functionele wandoplossing voor vochtige ruimtes

Uniek aan dit lichtgewicht plaatmateriaal is dat het niet uitzet in vochtige omgevingen en een lage wamteuitzettingscoëfficient heeft waardoor het Aqualite-gamma uitermate geschikt is voor diverse verticale en horizontale toepassingen binnen sanitaire en andere vochtige ruimtes.

UITGEBREIDE DECORKEUZE

Met een keuze uit meer dan 500 decoren laminaat of acryl kunnen orginele ontwerpen uitgewerkt worden om bijvoordbeeld badkamers net dat tikkeltje extra uitstraling te geven. Een badkamer met de look van marmer of hout, maar zonder de extra aandacht die deze natuurlijke producten vragen? Met Aqualite is het allemaal mogelijk zonder extra onderhoud of zonder enige voorzichtigheid.

De HPL of acryldecoren die op dit plaatmateriaal worden verlijmd zijn immers oerdegelijk op vlak van impact, krasvastheid en chemische resistentie, vergen nauwelijks onderhoud en kunnen perfect worden doorgetrokken op meubilair en deuren.

FUNCTIONEEL ÉN STRAK

Door de naadloze afwerking van Aqualite krijg je een zeer strakke look die ook perfect kan doorgetrokken worden naar de uitbekleding van douchewanden en plafonds. Een functionele én decoratieve oplossing om voegwerk in douches te vermijden en waarbij je je geen zorgen hoeft te maken om insijpelend vocht! Een perfecte randafwerking met minimale expansievoegen zorgt ervoor dat vloerplinten overbodig worden. Ook het afkanten kan gebeuren met een strak ogend profiel.
Het resultaat zijn waterbestendige én hygienische wanden die nauwelijks onderhoud vergen in vergelijking met een klassieke tegelwand.

MAKKELIJK TE VERWERKEN

Niet geheel onbelangrijk is dat Aqualite eenvoudig te verwerken is – gelijkaardig aan hout – en dus geen specifieke ervaring vereist. Voor een naadloze afwerking wordt best gekozen voor een halfhoutverbinding. Bij projecten waar het sneller moet gaan en waar gekozen wordt voor het opkitten van de verbindingsvoegen kan eenvoudigweg gekozen worden voor koude verlijming. Hoekafwerkingen kunnen in verstek, met een tand-en-groef principe of door het gebruik van profielen.

RENOVEREN ZONDER BREEKWERK

Afhankelijk van de situatie kan Aqualite op bestaande (tegel)wanden verlijmd of op regelwerk bevestigd worden – zowel binnen nieuwbouw- als renovatieprojecten.  Renoveren van een bestaande ruimte met tegelwanden kan door het gebruik van Aqualite dus heel snel zonder uitbreken van tegels en de daarbijhorende rommel.

Door het lichtgewicht van Aqualite is dit plaatmateriaal van minder dan 1 cm dik  daarenboven makkelijk te hanteren bij verwerking en plaatsing. Ook aan de ergonomie van de plaatser werd gedacht!

Dankzij de unieke eigenschappen van Aqualite panelen spreekt het voor zich dat ze niet enkel in sanitaire ruimtes kunnen gebruikt worden. Het materiaal leent zich ook perfect voor gebruik binnen keukens, liften, caravaninrichting en standenbouw en biedt daarenboven een perfect alternatief voor geventileerde wanden.

EXPERTISE NA PROEFPROJECTEN

In samenwerking met Strak Interieur uit Machelen, klant van Triplaco-Beveka, werden 3 proefprojecten met dit product uitgerold. Op die manier wou Triplaco-Beveka voldoende expertise opbouwen om klanten maximaal te kunnen adviseren bij plaatsing van Aqualite panelen.

Hoewel elk van de projecten een badkamerrenovatie betrof, werd in alle projecten vertrokken vanuit een andere beginsituatie: waar binnen het ene project de Aqualite platen verlijmd werden op nieuw pleisterwerk, werd het plaatmateriaal bij de andere projecten hetzij op bestaande tegels, hetzij op regelwerk bevestigd. Wat de beginsituatie ook was, Aqualite kon alles aan en bezorgde elk van de badkamers een totale make-over.

Kevin Schelstraete van Strak Interieur getuigt: “Hoewel ik voordien nog nooit met dergelijk materiaal aan de slag was gegaan, was het onmiddellijk duidelijk dat dit heel gemakkelijk te verwerken is; ik kon er mee aan de slag zoals ik het ook gewoon ben met hout, extra gereedschap was niet nodig. Het naadloos aan elkaar zetten van de Aqualite platen vergde de eerste keer wat extra concentratie en precisie, maar ook dat had ik al snel onder de knie. De platen zijn ook superlicht, waardoor ik grote oppervlakken probleemloos op mijn eentje snel kon bekleden.  De kern van deze plaat bevat glasvezel in functie van de stabiliteit en sterkte van dit product, beschermende kledij is dus een aanrader bij de verwerking, maar dit weegt helemaal niet op tegen de talrijke voordelen van dit materiaal.

Ook de eindgebruiker bij wie deze proefprojecten werden gerealiseerd zijn laaiend enthousiast over het eindresultaat: door de voegvrije manier van werken sparen zij een pak tijd uit bij het schoonmaken maar bovenal zijn ze heel trots op de unieke uitstraling van hun gloednieuwe badkamer.

Aqualite vormt een decoratieve, hydrofobe en superlichte oplossing voor diverse sectoren en is exclusief verkrijgbaar bij Triplaco."*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details