NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Alles voor een duurzaam waterpas terras
Geïntegreerde thermoplastische rubbers zorgen bij Structusol voor een betere grip en een beperking van het contactgeluid.

Alles voor een duurzaam waterpas terras

De juiste accessoires maken het verschil

Solidor staat sinds jaar en dag gekend om zijn terrasdragers. Naast het beproefde systeem van regelbare dragers met een uitzonderlijk bereik, biedt het West-Vlaamse bedrijf echter ook diverse accessoires om terrassen in alle omstandigheden duurzaam, stabiel en bovenal vlot af te werken.

Tekst: Elise Noyez   Beeld: Solidor

Het streven naar kwaliteit en doorgedreven installatiegemak, tekent zich echter ook af in een reeks handige accessoires. Zij maken het nog eenvoudiger om een kwalitatief, stabiel en waterpas terras aan te leggen. Voor alle afwerkingen en ongeacht de ondergrond.

Dankzij het Liftsol funderingssysteem kan het terras ook zonder grondplaat opgebouwd worden.

Funderingssysteem

Nieuw in het gamma sinds dit jaar is bijvoorbeeld het Liftsol funderingssysteem. Dat bestaat uit een funderingsschroef en -drager en kan met elke Solidor bovenplaat gecombineerd worden. “De schroef wordt tot 65 centimeter diep in de ondergrond bevestigd,” legt business developer Henri Dejans uit, “waardoor je rechtstreeks aan de terrasopbouw kan beginnen. Ook wanneer er geen onderbouw of betonnen vloerplaat aanwezig is. Is er wel een grondplaat, maar moet het terras uitgebreid worden, dan laat het zich bovendien perfect met de reguliere terrasdragers combineren.”

Liftsol is geschikt voor alle ondergronden met uitzondering van zandgrond. De opbouwhoogte bedraagt minimum 15 centimeter en kan uitgebreid worden tot 1 meter. Het systeem is verder uitgerust met een automatische hellingscorrector tot 5 procent en is net als andere Solidor systemen perfect demonteerbaar. 

Het aluminium draagsysteem Structusol werd in de eerste plaats ontwikkeld voor grote en speciale tegelformaten.

Modulair draagsysteem voor tegels en hout

Het aluminium draagsysteem Structusol werd vorig jaar al gelanceerd. Een verhoogd installatiegemak, extra flexibiliteit inzake legpatroon en een perfect recht en stabiel resultaat zijn slechts enkele troeven die de aluminium dragers van 16 millimeter dik te bieden hebben.

“Structusol werd oorspronkelijk ontwikkeld als oplossing voor keramische tegels in uitzonderlijke formaten,” aldus Dejans, “maar intussen heeft het systeem zijn meerwaarde voor quasi alle afwerkingen bewezen. Ook voor hout. In vergelijking met de klassieke houten kepers van 40 millimeter dik, laat Structusol nu eenmaal toe om de opbouwhoogte van een houten terras aanzienlijk te beperken. De geïntegreerde thermoplastische rubbers zorgen bovendien niet alleen voor een betere grip en een beperking van het contactgeluid, maar garanderen ook de nodige luchtcirculatie tussen dragers en houten afwerking. Dat verbetert de waterafvoer en voorkomt houtrot.”

Met Solastick wordt een houten terras-afwerking stevig maar volledig onzichtbaar aan de onderstructuur bevestigd.

Houten afwerking, onzichtbaar bevestigd

Een ander nuttig accessoire voor houten terrassen, is de Solidor Solastick. Dit kunststof bevestigingssysteem is geschikt voor houten planken van 14 tot 16 centimeter breed en verzekert een stevige maar onzichtbare verbinding tussen afwerking en onderstructuur. “Om schroeven aan het terrasoppervlak te vermijden, wordt doorgaans gebruikgemaakt van clipsystemen”, weet Dejans. “Daar durft het hout helaas al eens uitschieten. Met Solastick hebben we echter een klein en eenvoudig systeem ontwikkeld waarbij alles onzichtbaar vastgeschroefd wordt: eerst wordt de Solastick aan de onderzijde van de afwerking geschroefd, en vervolgens wordt het uitstekende gedeelte op dezelfde manier aan de houten kepers bevestigd. Daar komt dan de volgende plank bovenop.”

Solastick ondersteunt trouwens niet alleen het esthetische aspect van het terras. “Wordt hout rechtstreeks op hout bevestigd, dan leidt dat uiteindelijk tot een opstapeling van water ertussen en bijgevolg houtrot. Solastick zorgt voor de nodige ventilatie, waardoor water tussen beide lagen snel kan verdampen.”

Om extra demping te voorzien, bijvoorbeeld bij dakterrassen, worden onder de terrasdragers beschermrubbers geplaatst.

Beschermrubbers

Als laatste accessoire, ten slotte, vestigt Dejans nog de aandacht op beschermrubbers. “Onze kleine beschermrubbers van 9,6 op 9,6 centimeter worden vooral bij houten terrassen gebruikt, wanneer er slechts een minimale ophoging nodig is. De kepers worden dan rechtstreeks op zo’n rubber geplaatst. Het groter formaat, van 21 op 21 centimeter, wordt dan weer als dempings-laag onder onze terrasdragers geplaatst. Dat is bijvoorbeeld nodig bij dakterrassen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details